REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Lučinová zmrzlina

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z lučiny, šlehačky a moučkového cukru vyrobený krém, podle chuti ochucený marmeládou, nebo kakaem, nechaný v mrazáku ztuhnout.


Ingredience:
3 baleníLučiny 100 g
200 mlšlehačky
2-3 lžícemoučkového cukru
Na ochucení:
jahodová marmeláda, borůvková marmeláda kakao a čokoláda ...
nebo jiná příchuť, kterou máte rádi
Ostatní:
formičky na nanuky nebo silikonové formy na muffiny a brčka

Postup:

1. Šlehačku s cukrem vyšlehejte do pevna
2. Přišlehejte 3 Lučiny, podle chuti vmíchejte marmeládu, nebo kakao a plňte do formiček (pokud nemáte speciální formičky na nanuky, můžete použít silikonové formičky na muffiny a jako držátko nastříhaná brčka).

Doporučení:

Ideálně spotřebujte zmrzlinu do 2-3 dní od zamražení, pokud ji chcete uchovat déle, zakryjte horní vrstvu zmrzliny ve formičce pečícím papírem před zamražením.Článek k receptu zde: Letní osvěžení s Lučinou.

Poznámka:

Zdroj: Varimeslucinou.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy