REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ledový ovocný dort

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Smetana smíchaná s čerstvým ovocem, kukuřičnými lupínky, cukrem, kakaem.


Ingredience:
600 gzakysané smetany
400 gčerstvého ovoce (kompotovaného, sušeného)
jahody, broskve, kiwi, banán ...
200 gkukuřičných lupínků
2 ksbalíčky vanilinového cukru
2 lžícekakaa
šlehačka a mandlové lupínky na zdobení

Postup:

1. Zakysanou smetanu smícháme s vanilinovým cukrem a částí vymažeme mísu vhodnou ke zmrazování
2. Vysypeme ji částí kukuřičných lupínků tak, aby se přilepily na stěnu, a poklademe vrstvou nakrájeného ovoce
3. Do zbylé smetany vmícháme kakao, část nalijeme na ovoce a posypeme kukuřičnými lupínky
4. Takto pokračujeme do spotřebování surovin (povrch dortu tvoří smetana)
5. Dort dáme nejméně na 4 hodiny do mrazničky. Porce podáváme ozdobené šlehačkou a mandlovými lupínky.

Doporučení:

– Mandlové lupínky můžeme před použitím lehce nasucho opražit.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy