Velkou výhodou po domácku připravených zmrzlin je bezesporu fakt, že přesně znáte jejich složení. Nenechte nic náhodě a dopřejte si proto to nejlepší, co můžete. Základem úspěchu lahodné zmrzliny, kterou ocení i ti nejnáročnější, jsou pak kvalitní suroviny.
Ingredience:
500 g | bio borůvek |
85 g | bio cukru moučka |
200 ml | bio smetany |
šťáva z bio citronu | |
mixér + vhodná uzavíratelná nádoba |
Postup:
- Borůvky důkladně propláchněte a přidejte spolu s ostatními ingrediencemi do mixéru. Mixujte 3–4 minuty, dokud nebude ovocná směs hladká.
- Přelijte ji do uzavíratelné nádoby a vložte na několik hodin do mrazáku.
- Kopečky ztuhlé zmrzliny podávejte ve zmrzlinových kornoutech nebo v miskách.
Recept k článku: Povinná výbava do letních dnů! Vsaďte na domácí ledové osvěžení