REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Makovo-tvarohová zmrzlina

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Krémová domácí zmrzlina z ušlehané smetany, plnotučného tvarohu a mletého máku, doslazená moučkovým cukrem.


Ingredience:
250 gplnotučného krémovitého tvarohu
250 gzakysané smetany (18% tuku)
250 mlsmetany ke šlehání
100 gmletého máku
moučkový cukr podle chuti

Postup:

1. Tvaroh rozmačkáme vidličkou a spolu s kysanou smetanu ušleháme
2. Osladíme a ke směsi přidáme mák
3. Pečlivě promícháme
4. Smetanu ušleháme do tuha
5. Pozvolna a šetrně ji převracením lžíce vmícháme do tvarohového krému
6. Směs vložíme do zmrzlinového strojku.

Doporučení:

Pro lepší konzistenci zmrzlinu vyjmeme z mrazáku 15 minut před servírváním.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy