REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Linecké ovocné košíčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě upečené linecké košíčky plněné pudinkovým krémem, zdobené mraženým, kandovaným nebo nakládaným ovocem, nakonec přelité želatinou.


Ingredience:
Na těsto:
210 ghladké mouky
100 gtuku
30 gcukru moučka
1 sáčekvanilkový cukr
2 ksžloutky
citronová kůra
Na krém na náplň:
1 sáčekvanilkový pudinkový prášek
1 sáčekvanilkový cukr
130 gmásla
350 mlmléka
2 lžícecukru moučka
Ostatní:
zmrazené nebo nakládané ovoce dle zásob
1/2 sáčkučirého dortového želé (Dr. Oetker)
125 mlkompotové šťávy nebo vody

Postup:
  1. Suroviny na těsto postupně smícháme, vypracujeme vláčné těsto, z kterého odkrajujeme kousky, které vtlačíme do formiček na košíčky
  2. Pečeme v troubě vyhřáté na 150 °C dozlatova, po upečení košíčky vyklepneme z formiček a necháme vychladnout
  3. Připravíme krém; z mléka, poloviny cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink, zchladlý pudink rozmixujeme dohladka a postupně zašleháme povolené máslo, zbylý krupicový a vanilkový cukr
  4. Krém plníme pomocí cukrářského sáčku se širší trubičkou košíčky, ty po částečném ztuhnutí zdobíme ovocem
  5. Nakonec košíčky přelijeme nebo potíráme želém
  6. Hotové košíčky necháme do druhého dne důkladně ztuhnout v lednici.

Příprava želé:

Tak 125 ml kompotové šťávy nebo vody přivedeme téměř k varu, ale nevaříme! Mírně prochladlé aplikujeme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy