REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Linecké pečivo

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Linecké vánoční cukroví podle receptu profesionálních cukrářů z Vitany.


Ingredience:
1 balíčekvanilinovýho cukru Vitana
1 balíčekcitronového cukru Vitana
350 ghladké mouky
250 gmásla
100 gcukru moučka
2 ksžloutky
džem na slepování
formičky na vykrajování
mouka na vál a pečící papír

Postup:

1. Na pracovní desku si prosejeme mouku a moučkový cukr, přidáme vanilinový a citronový cukr Vitana, změklé máslo, žloutky a vypracujeme hladké těsto
2. Těsto zabalíme do potravinové fólie a necháme odležet v ledničce minimálně 1 hodinu, nejlépe však přes noc
3. Poté z těsta vyválíme na pomoučeném vále plát o tloušťce cca 3 mm a vykrajujeme libovolné tvary, polovinu tvarů ponecháme plných, do druhé poloviny vykrojíme uprostřed otvor
4. Přeneseme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 8 minut, při pečení respektujeme zkušenosti s vlastní troubou, pečivo se velice rychle a snadno spálí, hotové má žlutou až lehce narůžovělou barvu
5. Po vychladnutí namažeme džem na plný tvar a na něj přilepíme tvar s vykrojeným středem.

Poznámka:

Zdroj: Vitana.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy