Recept na klasické linecké vánoční, marmeládou slepované, cukroví, ale upečené ze špaldové mouky Pernerka. Chutná skvěle!
Ingredience:
500 g | bio hladké špaldové Pernerky |
340 g | změklého másla |
170 g | moučkového cukru |
2 ks | žloutky |
najemno nastrouhaná kůra z 1 bio citronu | |
kyselejší marmeláda na slepení vždy dvou kusů cukroví | |
Ostatní: | |
tvořítka na vykrajování cukroví | |
mouka na pomoučení pracovní plochy |
Postup:
- Na vál si prosejeme mouku a moučkový cukr. Přidáme změklé máslo, žloutky a kůru z citronu. Rukama začneme zpracovávat, dokud nevytvoříme hladké těsto. Těsto musí mít hladkou konzistenci a nesmí se lepit k válu. Hotové těsto zabalíme do potravinářské fólie a dáme do lednice na 1 hodinu lépe však přes noc.
- Vyndáme těsto z lednice. Rozehřejeme si troubu na 160°C.
- Vál si posypeme lehce moukou a těsto vyválíme na plát cca 2-3mm silný. Vykrajujeme libovolné tvary a klademe na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme 7-8 min.
- Po vychladnutí slepujeme marmeládou. Doporučujeme použít kyselejší marmelády.
Bio hladká špaldová Pernerka – Vyzkoušejte linecké letos ve zdravější variantě. Na cukroví s tuzemskou špaldovou moukou Pernerka v bio kvalitě si pochutná celá rodina. Díky unikátní mlecí technologii mlýnu Perner je špaldová mouka umleta na hladko při zachování vynikajících pečících vlastností a bez poškození škrobového zrna.
Cena: 39 Kč