REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Linecké cukroví s mákem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečení šneci plnění makovou náplní, obalení v cukru, potření žloutkem.


Ingredience:
300 ghladké mouky
150 gmásla
100 gcukru krupice
1 kssáčku vanilkového cukru
1 ksvejce
špetka soli
Na náplň:
1 ks (250 g)balení makové náplně
1 ksvejce
dětské piškoty dle potřeby
Na dohotovení:
1 lžícevody
1 ksžloutku
hrubý cukr na obalení

Postup:

1. Z prosáté hladké mouky, vanilkového i krupicového cukru, špetky soli, vejce, změklého na menší kousky nakrájeného másla vypracujeme hladké těsto, které necháme v lednici 30 minut odpočinout
2. Makovou náplň připravíme podle návodu na obalu, pak vmícháme vejce a podle potřeby zahustíme drobečky z piškotů
3. Těsto rozdělíme na dvě poloviny, z každé vyválíme plát o rozměrech asi 15×30 cm, pak oba pláty potřeme připravenou makovou náplní, pevně svineme a dáme do lednice na 1 hodinu ztuhnout
4. Potom obalíme v hrubém cukru, z obou nakrájíme asi 1 cm silná kolečka, rozložíme na plech vyložený pečicím papírem, lehce potřeme rozšlehaným žloutkem s vodou a v troubě při 180 °C pečeme asi 12 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy