Pečení šneci plnění makovou náplní, obalení v cukru, potření žloutkem.
Ingredience:
300 g | hladké mouky |
150 g | másla |
100 g | cukru krupice |
1 ks | sáčku vanilkového cukru |
1 ks | vejce |
špetka soli | |
Na náplň: | |
1 ks (250 g) | balení makové náplně |
1 ks | vejce |
dětské piškoty dle potřeby | |
Na dohotovení: | |
1 lžíce | vody |
1 ks | žloutku |
hrubý cukr na obalení |
Postup:
1. Z prosáté hladké mouky, vanilkového i krupicového cukru, špetky soli, vejce, změklého na menší kousky nakrájeného másla vypracujeme hladké těsto, které necháme v lednici 30 minut odpočinout
2. Makovou náplň připravíme podle návodu na obalu, pak vmícháme vejce a podle potřeby zahustíme drobečky z piškotů
3. Těsto rozdělíme na dvě poloviny, z každé vyválíme plát o rozměrech asi 15×30 cm, pak oba pláty potřeme připravenou makovou náplní, pevně svineme a dáme do lednice na 1 hodinu ztuhnout
4. Potom obalíme v hrubém cukru, z obou nakrájíme asi 1 cm silná kolečka, rozložíme na plech vyložený pečicím papírem, lehce potřeme rozšlehaným žloutkem s vodou a v troubě při 180 °C pečeme asi 12 minut.