REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Linecké cukroví se skořicí a nasekanými praženými mandlemi

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marmeládou slepené linecké cukroví ochucené, kromě jiného, skořicí, ozdobené nasekanými, pak opraženými mandlemi.


Ingredience:
300 ghladké mouky
200 gmásla
100 gmoučkového cukru
1 balíčekvanilkového cukru se skořicí
1 balíčekmandlí i se slupkou
1 ksžloutek (bílek na potření cukroví)
kůra z poloviny citronu
jahodová marmeláda
mouka na vál, papír na pečení

Postup:

1. Všechny ingredience na těsto smícháme a vypracujeme z nich těsto, které necháme přes noc ve fólii odpočinout v lednici
2. Druhý den těsto rozválíme a vykrajujeme tvary (já jsem zvolila hvězdičky a kolečka
3. Vykrájené tvary dáme na plech vyložený pečícím papírem a dáme péct do trouby na 180 °C na cca 12 minut
4. Do malého hrnce s vroucí vodou vysypeme neoloupané mandle, necháme 5 minut povařit, stáhneme z plotny, vodu slijeme a všechny mandle zbavíme slupek, oloupané mandle si položíme na prkénko a nasekáme ostrým nožem na malé kousky
5. Rozpálíme si pánev nasucho, nasekané kousky mandlí na ní opražíme a dáme si je na stranu do mističky
6. Hotově upečené linecké kousky cukroví, které mají uprostřed vykrojený ozdobný otvor a budou tvořit horní díl slepeného cukroví, potřeme rozkvedlaným bílkem a posypeme je praženými kousky mandlí
7. Spodní díly potřeme jahodovou marmeládou a díl s praženými mandlemi a díl potřený marmeládou položíme na sebe.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Šárka Ledová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy