REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Lilky se sýrovým krémem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Grilované plátky lilku potřené krémem z jogurtu, černých oliv, sýra feta a petrželky, servírované zamotané do tvaru závitků.


Ingredience:
2 kslilků
Na marinádu:
5 lžicolivového oleje
4 lžícecitronové šťávy
1 lžícenasekaných tymiánových lístků
čerstvě umletý pepř
sůl
Na sýrový krém:
3 lžícebílého jogurtu
2 lžícenasekané petrželky
150 gsýra feta
50 gvypeckovaných černých oliv
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Na marinádu smícháme olivový olej s citronovou šťávou, solí, čerstvě mletým pepřem a vmícháme na jemno nasekané lístky tymiánu
2. Lilky omyjeme, osušíme, příčně nakrájíme na plátky, potřeme marinádou a necháme asi 60 minut rozležet
3. Na sýrový krém smícháme na hrubo nakrájené černé olivy a rozmačkaný sýr feta s bílým jogurtem, na jemno nasekanou petrželkou a ochutíme solí i pepřem
4. Potom okapané plátky lilků grilujeme asi 10 minut na nepříliš rozehřátém grilu a během grilování je pravidelně obracíme
5. Plátky lilků potřeme připraveným sýrovým krémem, zamotáme a vyskládáme na talíře, servírujeme například opečeným toustovým chlebem.

Doporučení:

Plátky lilků mohou být i výbornou přílohou ke grilovanému masu nebo součástí zeleninové mísy.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy