Grilované plátky lilku potřené krémem z jogurtu, černých oliv, sýra feta a petrželky, servírované zamotané do tvaru závitků.
Ingredience:
2 ks | lilků |
Na marinádu: | |
5 lžic | olivového oleje |
4 lžíce | citronové šťávy |
1 lžíce | nasekaných tymiánových lístků |
čerstvě umletý pepř | |
sůl | |
Na sýrový krém: | |
3 lžíce | bílého jogurtu |
2 lžíce | nasekané petrželky |
150 g | sýra feta |
50 g | vypeckovaných černých oliv |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Na marinádu smícháme olivový olej s citronovou šťávou, solí, čerstvě mletým pepřem a vmícháme na jemno nasekané lístky tymiánu
2. Lilky omyjeme, osušíme, příčně nakrájíme na plátky, potřeme marinádou a necháme asi 60 minut rozležet
3. Na sýrový krém smícháme na hrubo nakrájené černé olivy a rozmačkaný sýr feta s bílým jogurtem, na jemno nasekanou petrželkou a ochutíme solí i pepřem
4. Potom okapané plátky lilků grilujeme asi 10 minut na nepříliš rozehřátém grilu a během grilování je pravidelně obracíme
5. Plátky lilků potřeme připraveným sýrovým krémem, zamotáme a vyskládáme na talíře, servírujeme například opečeným toustovým chlebem.
Plátky lilků mohou být i výbornou přílohou ke grilovanému masu nebo součástí zeleninové mísy.