Grilované plátky lilků servírované s bílým jogurtem smíchaným se stroužky česneku, nasekanou bazalkou a citronovou šťávou.
Ingredience:
4 ks | menších lilků |
2 lžíce | olivového oleje |
mletý pepř | |
sůl | |
Na bazalkový jogurt: | |
150 g | bílého jogurtu |
2 ks | stroužků česneku |
1 ks | svazku bazalky |
šťáva z 1/2 citronu |
Postup:
1. Omyté lilky nakrájíme na 1 cm tenké plátky, osolíme, opepříme a necháme je 10 minut vypotit
2. Mezitím smícháme bílý jogurt s citronovou šťávou, oloupanými utřenými stroužky česneku a na jemno nasekanou bazalkou
3. Potom lilky potřeme olivovým olejem a po obou stranách opečeme na grilovací pánvi
4. Lilky necháme lehce zchladnout a pak je servírujeme přelité připraveným bazalkovým jogurtem.