REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Lepší těsto na pizzu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vláčnější, ale o trochu pracnější těsto na skvělé korpusy na pizzu.


Ingredience:
Recept na 2 ks korpusu:
200 ghladké mouky
60 gtuku
15 gdroždí
1ksžloutku
1 lžičkacukru
1 dlmléka
sůl
Potěr korpusu:
120 gstrouhaného sýra
3 lžíceoleje
4 lžícerajčatového protlaku
2 ksstroužků česneku
koření pizza

Postup:

1. Do prosáté mouky přidáme sůl, cukr, mléko, tuk a olej
2. Droždí rozmíchané v teplé vodě
3. Vše dobře smícháme
4. Vypracujeme buď ručně nebo v hnětači středně tuhé těsto
5. Pak těsto přeložíme na prkénko a ještě chvíli hněteme, nakonec vytvoříme bochánek
6. Vložíme ho do misky vytřené olejem, přikryjeme utěrkou a necháme vykynout (máme-li těsto vykynuté poznáme tak, že do něj opatrně píchneme prstem a pokud se nám těsto vrátí téměř na původní místo, je vykynuté, pokud ne, dáme mu ještě čas)
7. Potom těsto rozdělíme na polovinu, lehce prohněteme, utvoříme 2 kola o průměru 24 cm, přeložíme na pomaštěný plech a necháme již jen chvíli kynout
8. Vykynuté těsto potřeme olejem, pak rajčatovým protlakem rozmíchaným s rozetřeným česnekem a okořeníme kořením pizza 9. Na těsto naskládáme různé ingredience, u italské pizzy začneme sýrem a na ten klademe další ingredience (šunku, salám, sýr, zeleninu…..), v Čechách si klidně pizzu můžeme posypat sýrem až nakonec 10. Zprudka upečeme v horké troubě předehřáté na 250 °C a více, nebo v elektrické kulaté pánvi, zde budeme s nastavením teploty opatrnější, chce to vyzkoušet, aby se vám těsto zespodu nepřipalovalo!

Doporučení:

Skvěle těsto chutná, pokud před pečením potřete okraje pizzy olejem smíchaným s rozlisovaným česnekem. Místo protlaku se také používá kečup.

Poznámka:

Zde najdete několik nápadů, co všechno můžete na těsto na pizzu naskládat: Světová kuchyně-Itálie-ostatní.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:



Otevírací doba, nejnovější akční letáky, otevírací doba prodejen, provozoven a institucí z celé České republiky.

Nejnovější články

22 nejlepších receptů z dýně

Nejlepší recepty z dýně najdete v naší kuchařce ReceptyOnLine.cz zde: Anglicky se dýně řekne „pumpkin“. Severoameričtí Indiáni, kteří tykve velmi dobře znali, je nazývali „askutasquash“, což znamená „jíst rovnou bez vaření“. Z Ameriky tykve skutečně pocházejí a předpokládá se, že byly pěstovány již před pěti až deseti tisíci lety. Ale dost historie o dýních! Otevřete si článek a inspirujte se těmi nejlepšími recepty s dýní, které najdete u nás na webu ReceptyOnLine.cz

číst dále ...

Šalvěj v kuchyni, koření i lék

Polokeřík šalvěj lékařská – Salvia officinalis se kdysi pěstoval na každé zahrádce. Dnes roste i ve volné přírodě, často zde zplaňuje. V současnosti se pěstuje a přidává do pokrmů, ovšem u nás jen vzácně. V tomto článku se podíváme na pár historických záznamů o tomto koření i léčivce.

číst dále ...

První sládková v historii nošovického pivovaru. Správně hořké pivo Radegast nově vaří Jana Tovaryšová

Sládkovská historie správně hořkého piva Radegast píše novou kapitolu. Poprvé v dějinách má nošovický pivovar svou sládkovou. Jana Tovaryšová se stala sedmou pokračovatelkou sládkovského řemesla v Radegastu od doby, kdy se v Nošovicích v roce 1970 uvařila první várka piva.

číst dále ...

Dýně využijete nejen na Halloween. Jak vybrat tu pravou?

Podzim, to je opadané listí, dlouhé večery, pošmurné počasí, a také všudypřítomné dýně. A je jedno, zda jste fanouškem halloweenských oslav, nebo vás tenhle svátek nechává chladnými. Dýně totiž můžete využít mnoha způsoby – od dekorací až po lahodné výtvory v kuchyni. Poradíme vám, jak vybrat tu správnou.

číst dále ...

Bez poctivých vývarů se v kuchyni neobejdete. Proč se vyhnout bujónovým kostkám?

Bez vývaru těžko uvaříte, tvoří základ mnoha pokrmů a v restauracích by se bez něj neobešli. Co pozitivního nám mohou vývary přinést a na co si dát pozor? Přípravou poctivého vývaru a jeho nejen gurmánskými přínosy nás provede český šéfkuchař Filip Sajler.

číst dále ...

Kuřecí polévka na tři způsoby. Cestujte na talíři a zavítejte do tří různých koutů světa!

S příchodem podzimu a prvních chladných dnů je čas se zahřát nejen v teple domova, ale také na talíři. Co může být lepšího než polévka, která nás prohřeje a navodí příjemnou atmosféru? Dnes vás Drůbežářský závod Klatovy zve na kulinární cestu kolem světa prostřednictvím tří tradičních polévek, které vás zavedou do rozmanitých koutů zeměkoule.

číst dále ...

Tradiční odrůdy na dosah aneb kde najít nejlepší moravské a české víno

Česká republika je vínu zaslíbená, ale víno je velmi široký pojem, a ne každé víno, resp. odrůda révy vinné si ideálně rozumí s každým regionem. Jsou však odrůdy, které jsou u nás po dlouhé generace skutečně doma, mají u nás největší tradici a daří se jim zde nejlépe. Pojďme se tedy vydat v jejich stopách a pojmout letos výlety za vínem trochu jinak.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.