REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Lepší těsto na pizzu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vláčnější, ale o trochu pracnější těsto na skvělé korpusy na pizzu.


Ingredience:
Recept na 2 ks korpusu:
200 ghladké mouky
60 gtuku
15 gdroždí
1ksžloutku
1 lžičkacukru
1 dlmléka
sůl
Potěr korpusu:
120 gstrouhaného sýra
3 lžíceoleje
4 lžícerajčatového protlaku
2 ksstroužků česneku
koření pizza

Postup:

1. Do prosáté mouky přidáme sůl, cukr, mléko, tuk a olej
2. Droždí rozmíchané v teplé vodě
3. Vše dobře smícháme
4. Vypracujeme buď ručně nebo v hnětači středně tuhé těsto
5. Pak těsto přeložíme na prkénko a ještě chvíli hněteme, nakonec vytvoříme bochánek
6. Vložíme ho do misky vytřené olejem, přikryjeme utěrkou a necháme vykynout (máme-li těsto vykynuté poznáme tak, že do něj opatrně píchneme prstem a pokud se nám těsto vrátí téměř na původní místo, je vykynuté, pokud ne, dáme mu ještě čas)
7. Potom těsto rozdělíme na polovinu, lehce prohněteme, utvoříme 2 kola o průměru 24 cm, přeložíme na pomaštěný plech a necháme již jen chvíli kynout
8. Vykynuté těsto potřeme olejem, pak rajčatovým protlakem rozmíchaným s rozetřeným česnekem a okořeníme kořením pizza 9. Na těsto naskládáme různé ingredience, u italské pizzy začneme sýrem a na ten klademe další ingredience (šunku, salám, sýr, zeleninu…..), v Čechách si klidně pizzu můžeme posypat sýrem až nakonec 10. Zprudka upečeme v horké troubě předehřáté na 250 °C a více, nebo v elektrické kulaté pánvi, zde budeme s nastavením teploty opatrnější, chce to vyzkoušet, aby se vám těsto zespodu nepřipalovalo!

Doporučení:

Skvěle těsto chutná, pokud před pečením potřete okraje pizzy olejem smíchaným s rozlisovaným česnekem. Místo protlaku se také používá kečup.

Poznámka:

Zde najdete několik nápadů, co všechno můžete na těsto na pizzu naskládat: Světová kuchyně-Itálie-ostatní.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy