REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Lehký salát s opečeným sýrem Paneer

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Salát připravený z baby špenátu, výhonků vojtěšky, koriandru, řeřichy, olivového oleje a mrkve, ozdobený opečenými plátky sýra Paneer. Recept podle Jamie Olivera.


Ingredience:
Na salátový základ:
200 gčerstvých listů baby špenátu
200 gvýhonků vojtěšky
1/2 svazkučerstvého koriandru
2-3 ksmrkve (žlutá, bílá ...)
1 hrstčerstvé řeřichy
citronová šťáva
olivový olej
sůl
Na sýr:
1 balení (230 g)sýra Paneer (Panýr)
3 lžícesezamových semínek
olivový olej
sůl

Postup:

1. Oprané a důkladně okapané listy špenátu promícháme s výhonky vojtěšky, neskanými listy koriandru a řeřichou
2. Očištěné mrkve oškrábeme pomocí škrabky, vytvoříme tak delší tenké mrkvové pásky, které opatrně zamícháme do načechraného salátového základu
3. Zeleninu a bylinky pokapeme citronovou šťávou a olivovým olejem, osolíme a salát ozdobíme plátky opečeného sýra Paneer hojně posypanými sezamem (sezamová semínka z pánve i s výpekem také použijeme na dozdobení salátu).

Příprava sýra Paneer:
1. Sýr nakrájíme na asi 1 cm silné plátky a opečeme je z obou stran na rozpáleném extra kvalitním olivovém oleji
2. V průběhu opékání sýr z obou stran hojně posypeme sezamovými semínky, ty se také při přípravě pěkně orestují.

Doporučení:

Salát lze samozřejmě různě obměňovat. S listy baby špenátu jsou skvělá cherry rajčátka, černé či zelené olivy, čerstvé listy rukoly, ředkvičky … místo sýra Paneer můžete použít i kozí sýr nebo sýr Halloumi.

Poznámka:

Sýr Paneer se dá dnes koupit ve větších obchodech, nebo ve specializovaných prodejnách, můžete si ho však také vyrobit doma! Recept najdete zde: Paneer – indický sýr.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Cold brew třikrát jinak aneb osvěžující letní drinky, které zvládnete doma

Že ještě neznáte cold brew? Za studena extrahovaná káva chutná příjemně sladce, v lednici vám vydrží déle než týden a zvládne ji připravit opravdu každý. Navíc ji můžete přizpůsobit svým vlastním chutím – stačí přidat pár zajímavých ingrediencí a osvěžující kávový drink je na světě. Jediné, co kromě kávových zrn budete potřebovat, je kvalitní mlýnek na kávu, dostatečně velká sklenice a papírový filtr.

číst dále ...

Rychlé a chutné svačiny pro děti i dospělé podle Drůbežářského závodu Klatovy

Září a s ním spojený začátek nového školního roku je pro každého jinak náročný. Děti se těší na nové zážitky a kamarády a rodiče organizují, jak všechno zvládnout. Jeden z důležitých úkolů pro rodiče je připravit dětem svačinu, která je nejen nasytí ale bude zároveň i velmi pestrá. Ideálním řešením je ovoce, zelenina a k tomu jednoduché ale vydatné tipy od Drůbežářského závodu Klatovy. Kombinace křupavého čerstvého pečiva, svěží zeleniny a Kuřecí prsní zauzené šunky nejvyšší jakosti krájené, která je oceněná značkou kvalitních potravin KLASA a certifikátem České cechovní normy nebo Kuřecího dětského junioru bez přidaných E, tak potěší nejen malého školáka, ale i teenagera a neodolají ani samotní rodiče.

číst dále ...

Prague mussel week odstartoval. Zapojí se Les Moules, Bruxx i Grandhotel Pupp

Týden od 21. do 27. září patří v desítkách restaurací holandským slávkám. Druhý ročník festivalu Prague mussel week nabízí zvýhodněná mušlová menu připravená skutečnými kulinářskými esy. Zapojili se například Les Moules, Bruxx či Grandhotel Pupp. Recepty na slávkové pochoutky od šéfkuchařů zapojených restaurací jsou dostupné i na webu PMW.

číst dále ...

Začíná sezóna moštů! Co o nich potřebujete vědět?

Máte rádi ovoce? Pak jste nejspíše propadli jedinečné chuti ovocných šťáv. Můžete si je kupovat u farmáře, v obchodech, nebo třeba i v restauracích, když toužíte po něčem zdravějším. Jak se vůbec vyrábějí? Může být základem i mražené ovoce? Je nějaký rozdíl mezi moštem, džusem a nektarem? Je zakalený mošt vadný? Na tyto a více otázek odpověděl Akademii kvality doc. Ing. Aleš Rajchl, Ph.D., vedoucí Ústavu konzervace potravin, VŠCHT Praha.

číst dále ...

Ochutnejte nejznámější jídla z dánské kuchyně

Dánská kuchyně je pro většinu z nás spíše velkou neznámou, při pohledu na typická dánská jídla však brzy zjistíte, že by byla chyba ji nevyzkoušet. Vyniká totiž použitím čerstvých, lokálních surovin s důrazem na ingredience, které se pěstují či chovají přímo v Dánsku. Jídla inspirovaná dánskou kuchyní si můžete dopřát v rámci Dánského menu, které bude k dostání už příští týden na všech pobočkách Bageterie Boulevard.

číst dále ...

BistRAWveg: Tipy na chutné raw recepty, když člověka honí mlsná

Raw neboli syrová strava je jedním ze stylů stravování. Pokud člověka popadne chuť na sladké, je takříkajíc doma. Nepečené dorty a koláče s troškou umu a správných surovin lze zvládnout připravit v domácí kuchyni. Ve spolupráci s odborníky z BistRAWveg některé recepty a postupy odhalujeme.

číst dále ...

Ponechejte si chuť léta klidně po celou zimu

Jablka, hrušky, švestky nebo třeba broskve. V létě a na podzim máme k dispozici velké množství ovoce, které bychom si rádi „zakonzervovali“ na horší časy. Jedním ze způsobů, jak plody uchovávat a připomenout si tak vůni léta a podzimu kdykoli, je sušení. V ovoci se zachová velké množství vitamínů a svou chutí pak obohatí nespočet jídel – od nákypů, smoothie, granolu až po snídaňové kaše.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy