REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Lehké omelety se švestkami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z polohrubé mouky, mléka, vajec a minerálky připravené chutné omelety obložené švestkami a jogurtem, zdobené pistáciemi a snítky meduňky.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
Na těsto:
150 mlmléka
75 mlminerálky bez příchuti
100 gpolohrubé mouky
4 ksvejce
špetka soli
Ostatní ingredience:
600 gšvestek
300 gbílého jogurtu
1 sášekvanilkového cukru
2 lžíceoleje
1 lžícedrcených pistáciových jader
1 lžičkaskořice

Postup:

1. Vejce promíchané se špetkou soli ušleháme do pěny, postupně přidáváme po lžících mouky, nakonec vmícháme mléko a minerálku, těsto necháme 20 minut odpočinout
2. Opláchnuté a okapané švestky rozpůlíme, zbavíme je pecek a nakrájíme na plátky
3. Jogurt vymícháme spolu s vanilkovým cukrem a skořicí do hladkého krému
4. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a vložíme do ní 1/
4 připravených, na plátky nakrájených, švestek, které zalijeme sběračkou těsta, omelety opékáme 3 minuty po každé straně
5. Postup opakujeme, připravíme tak další 3 ks omelety
6. Hotové omelety upravíme na talířích, každou ozdobíme lžičkou jogurtového krému, posypeme pistáciemi a ozdobíme čerstvými snítky meduňky, zbylý jogurt servírujeme zvlášť.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy