Z polohrubé mouky, mléka, vajec a minerálky připravené chutné omelety obložené švestkami a jogurtem, zdobené pistáciemi a snítky meduňky.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
Na těsto: | |
150 ml | mléka |
75 ml | minerálky bez příchuti |
100 g | polohrubé mouky |
4 ks | vejce |
špetka soli | |
Ostatní ingredience: | |
600 g | švestek |
300 g | bílého jogurtu |
1 sášek | vanilkového cukru |
2 lžíce | oleje |
1 lžíce | drcených pistáciových jader |
1 lžička | skořice |
Postup:
1. Vejce promíchané se špetkou soli ušleháme do pěny, postupně přidáváme po lžících mouky, nakonec vmícháme mléko a minerálku, těsto necháme 20 minut odpočinout
2. Opláchnuté a okapané švestky rozpůlíme, zbavíme je pecek a nakrájíme na plátky
3. Jogurt vymícháme spolu s vanilkovým cukrem a skořicí do hladkého krému
4. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a vložíme do ní 1/
4 připravených, na plátky nakrájených, švestek, které zalijeme sběračkou těsta, omelety opékáme 3 minuty po každé straně
5. Postup opakujeme, připravíme tak další 3 ks omelety
6. Hotové omelety upravíme na talířích, každou ozdobíme lžičkou jogurtového krému, posypeme pistáciemi a ozdobíme čerstvými snítky meduňky, zbylý jogurt servírujeme zvlášť.