REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Lečo ve sklenici

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Toto lečo s rajským pyré nebo protlakem se skvěle hodí jako příloha k masům za studena, ale můžeme ho využít také při tepelné úpravě jako základ pod maso, do různých směsí ….


Ingredience:
2 kgrajčat
1 kgpaprik
200 grajčatového pyré (protlaku)
1 ksvelké cibule
sůl dle chuti

Postup:
  1. Papriky omyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na menší kousky, omytá rajčata nakrájíme na osminky a oloupanou cibuli nakrájíme na tenká kolečka
  2. Nakrájenou zeleninu dáme do větší mísy, dobře vše promícháme, nakonec do směsi zamícháme rajčatové pyré (protlak)
  3. Podle chuti osolíme
  4. Syrové lečo naplníme do čistě vymytých sklenic, uzavřeme víčky a sterilujeme asi 20 minut při 80-85 °C.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy