Toto lečo s rajským pyré nebo protlakem se skvěle hodí jako příloha k masům za studena, ale můžeme ho využít také při tepelné úpravě jako základ pod maso, do různých směsí ….
Ingredience:
2 kg | rajčat |
1 kg | paprik |
200 g | rajčatového pyré (protlaku) |
1 ks | velké cibule |
sůl dle chuti |
Postup:
- Papriky omyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na menší kousky, omytá rajčata nakrájíme na osminky a oloupanou cibuli nakrájíme na tenká kolečka
- Nakrájenou zeleninu dáme do větší mísy, dobře vše promícháme, nakonec do směsi zamícháme rajčatové pyré (protlak)
- Podle chuti osolíme
- Syrové lečo naplníme do čistě vymytých sklenic, uzavřeme víčky a sterilujeme asi 20 minut při 80-85 °C.