REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Květákový nákyp s bramborem a modrým sýrem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vařený květák a brambory zapečené s modrým sýrem, vejci a smetanou. Lehký oběd nebo večeře nejen pro vegetariány.


Ingredience:
Pro čtyři osoby:
1 ksmenšího květáku
8 ksbrambor
4 ksvajec
1 kscibule
100 mlsmetany na šlehání
2 lžícemásla
150 gnivy
plocholistá petržel
muškátový oříšek
pepř
sůl

Postup:

1. Uvaříme zvlášť do poloměkka květák a brambory
2. Po vychladnutí nakrájíme brambory na kostičky a květák rozebereme na růžičky
3. Do pekáčku dáme máslo, zpěníme cibuli, přidáme květák a brambory, petržel, osolíme, opepříme a dochutíme muškátovým oříškem
4. Dáme zapékat na 160° C
5. Nastrouhaný sýr smícháme se smetanou a vejci
6. Po dvaceti minutách nalijeme na brambory, zvýšíme výkon na 200° C
7. Zapékáme ještě deset až patnáct minut
8. Podávme se sterilovanou zeleninou.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autor a fotografie i textu: Tomáš Mika.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy