REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Květáková omeleta II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Bezmasý oběd z vařeného květáku, vajec, mléka a dalších ingrediencí.


Ingredience:
300 gkvětáku
20 gmásla
2 ksvejce
1/4 ksmenší cibule
3 lžícemléka
1/2 lžičkyhrubé mouky
petrželka
voda
sůl

Postup:

1. Květák uvaříme v osolené vodě doměkka, necháme odkapat
2. Na pánvi rozpustíme máslo, osmahneme na něm kousek usekané cibule
3. Přidáme na drobné růžičky rozebraný květák a prohřejeme
4. V troše mléka rozšleháme vejce a mouku, přidáme sekanou petrželku a vlijeme na květák
5. Dáme do trouby vyhřáté na 190-200 °C upéci
6. Omeletu podáváme jen se salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy