REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí stehna na smetaně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečená kuřecí stehna podlitá smetanovou omáčkou. Tato svíčková s kuřecím masem je vhodnou alternativou ke klasické svíčkové.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 kskuřecí stehna
4 ksmrkve
2 kspetržele
2 kscibule
1 ksmenšího celeru
4 kskuličky nového koření
7 kskuliček pepře
100 gslaniny bez kůže
200 mlsladké smetany
1 lžícemásla
hladká mouka
citrónová šťáva
voda na podlití
cukr
tuk
sůl
Na ozdobení:
plátky citrónu
brusinky
šlehačka

Postup:

1. Opláchnuté kuřecí nohy prošpikujeme klínky slaniny (50 g), které jsme předem nakrájeli a dali do mrazničky zmrazit, osolíme 2. Zbytek slaniny pokrájíme na kostičky a necháme s trochou tuku orestovat na pekáči 3. Na výpeku pak kuřecí nohy opečeme ze všech stran 4. Přidáme na kostičky pokrájenou, očištěnou zeleninu a necháme ji spolu s kuřecím masem chvíli restovat 5. Podlijeme mírně vodou, přidáme koření, jemně přisolíme, zaklopíme a dáme péci do trouby při teplotě kolem 180 °C 6. Během pečení nohy otáčíme, popřípadě podléváme vodou 7. Jakmile budou kuřecí nohy měkké, maso vyjmeme a udržujeme ho v teple, z omáčky vytáhneme koření a přepasírujeme ji, nebo pomocí mixéru omáčku rozmixujeme 8. Omáčku v novém hrnci přivedeme opět k varu, přidáme smetanu, kterou rozšleháme metličkou, dochutíme solí, citrónovou šťávou a cukrem, zjemníme lžící másla 9. Pokud máme omáčku příliš řídkou, zahustíme ji hladkou moukou rozmíchanou v malém množství studené vody 10. Maso krájíme na plátky přes vlákno a zaléváme ho omáčkou, jako přílohu podáváme houskový knedlík 11. Zdobíme plátkem citrónu, šlehačkou a brusinkami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Mladé maso překvapí a zpestří jarní menu

Chystáte se se sílícím sluncem pustit do vaší kuchyně i nové recepty? Pokud ano, máme pro vás tip. Upečte si kromě tradičního jarního kuřátka i pečínku z mladého masa. Jeho sezóna začíná začátkem května a ekofarmy tak nabídnou bohatý výběr čerstvého jehněčího, kůzlečího nebo telecího masa. Ale pamatujte, to, co udělá v jarní kuchyni z obyčejného obědu výjimečný zážitek, není speciální recept, ale kvalitní potraviny pocházející z produkce ekologického zemědělství.

číst dále ...

Překvapte maminku vlastnoručně vyrobenou dobrotou

Druhá květnová neděle bude tradičně patřit všem maminkám. Chcete-li tu svou opravdu potěšit, zapomeňte letos na kupované dárky a obdarujte ji lahůdkou vlastní výroby. Inspiraci najdete v receptech od České veganské společnosti, díky kterým budete na Den matek myslet navíc také na matičku Zemi. Ať už vsadíte na lívance do postele, veganský tvarohový dort či svěží jahodový koláč, určitě si společně skvěle pochutnáte.

číst dále ...

Ta nejlepší zmrzlina je domácí

Teplé dny se blíží a my pomalu odlehčujeme nejen šatník, ale i jídelníček. Pokud máte chuť na něco sladkého a přitom osvěžujícího, vyzkoušejte domácí zmrzlinu. Receptů už existuje nespočet a pokud si troufáte i na vlastní experimentovaní, kreativitě se meze nekladou. V pohodlí a bezpečí domova vám tím správným „sparring partnerem“ bude výrobník zmrzliny The Smart Scoop BCI600 od prémiové značky Sage.

číst dále ...

Jak na domácí přípravu kávy

Milovníci dobré kávy nejsou odkázáni jenom na návštěvu kavárny. Dobrou kávu si můžete připravit dokonce i doma. Stačí si vybrat dobrý kávovar. Jak zvolit ten správný? Na samém počátku je vhodné si položit některé základní otázky. Zejména si tak promyslete, jak často budete svůj kávovar využívat….

číst dále ...

Kozí jogurty Bon Lait: Poznejte tu pravou chuť Francie

Ne nadarmo jsou výrobky z kozího mléka považovány za jedny z nejlepších a nejzdravějších. Není divu, kozí mléko totiž působí pozitivně nejen na nervovou soustavu, ale i na imunitní systém, pokožku a celý trávící trakt. Má se za to, že kozí mléko dokonce funguje jako prevence nádorových onemocnění.

číst dále ...

Připravte si osvěžující italské semifreddo: dezert ze zmrzliny a žloutků

Částečně zmrzlý dezert italského původu v létě utiší chuť na sladké i studené. Dezert ze zmrzliny, žloutků a cukru na sebe bere spoustu lákavých podob a rozhodně mezi nimi najdete takovou, do níž se zamilujete.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy