Pečené nebo grilované kuřecí maso se zeleninou spojené majonézou ochucenou jogurtem.
Ingredience:
300 g | pečeného (grilovaného) kuřecího masa |
40 g | vařeného celeru |
1 ks | zelené papriky |
1 ks | rajčete |
1 ks | vejce |
1 lžíce | sterilovaného hrášku |
1 lžíce | bílého jogurtu |
1 lžíce | majonézy |
woecesterská omáčka | |
citrónová šťáva (ocet) | |
mletý pepř | |
petrželka | |
sůl |
Postup:
1. Kuřecí maso vykostíme a nadrobno pokrájíme
2. Přidáme vařený celer rozkrájený na nudličky, proužky zelené papriky zbavené semen, sterilovaný hrášek, pokrájená rajčata, na jemno nakrájenou cibuli a směs dobře promícháme
3. Majonézu zlehčíme jogurtem, osolíme ji, opepříme a zakapeme worcesterskou omáčkou
4. Do salátu vmícháme majonézovou zálivku, povrch ozdobíme natvrdo vařeným sekaným vejcem a sekanou petrželkou.
Podáváme s tmavým chlebem.