REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí bábovka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Slaná bábovka z kuřecích prsních řízků, slaniny, sýru, vajíček a dalších ingrediencí, tato je podle receptu Ládi Hrušky.


Ingredience:
8 kskuřecích prsních řízků
10 ksplátků slaniny
6 ksvajec
100-150 gsalámu
pórek nebo jarní cibulka
tvrdý sýr na strouhání
zelná petrželka
paprika
pepř
sůl
Ostatní:
forma na bábovku, papír na pečení

Postup:

1. Formu na bábovku vyložíme plátky anglické slaniny
2. Kuřecí prsa rozkrojíme na plátky, naklepeme, osolíme a okořeníme pepřem, připravená prsa rozprostřeme do formy vystlané slaninou, na ně položíme plátky slaniny
3. Pokračujeme s naplněním bábovky; rozložíme kolečka salámu, také pórek, cibulku a papriku, ingredience ve formě pak posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem, nakonec do formy rozklepneme 3 ks vejce a vše posypeme nasekanou pažitkou
4. A vrstvy opakujeme; dáme znovu plátky slaniny, kolečka salámu, cibule, pórku a papriku, také zbylá kuřecí prsa, vše zalijeme zbylými 3 ks vejci, do kterých přimícháme nasekanou pažitku a zbytek nastrouhaného sýra
5. Pečeme v troubě vyhřáté na 200-220 °C cca 1,5-2 hodiny, během pečení bábovku přikryjeme pečícím papírem
6. Hotovou bábovku vyklepneme z formy a po nakrájení ji podáváme jak teplou, tak i studenou.

Poznámka:

Další recepty Ládi Hrušky najdete zde: Recepty Ládi Hrušky z TV Nova rozvířily internetový svět gastronomie v Česku!.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy