REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Křupavý salát s krémovým dresinkem a kozím sýrem Barraqueño

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Salát tak trochu jinak, dalo by se říct. Jeho základem totiž není ani ledový salát, polníček nebo rukola, ale nadrobno nasekané zelí, okurka a bylinky. A hlavní hvězdou tohoto receptu je dresink. Ten obsahuje špenát, bazalku, ořechy a lahůdkové droždí, které dodává jemně sýrovou chuť. Vše dohromady tvoří jednotný, krémový a zároveň extra křupavý salát, který je vysoce návykový. Můžete si ho vychutnat jen tak, nebo s oblíbeným kozím sýrem Barraqueño vonícím po mandlích, másle a houbách. Za nás je to dokonalá dvojka.


Ingredience:
Na salát:
1/2 kshlávky zelí
1 kssalátová okurka
3 ksjarní cibulky
15 gčerstvé pažitky
Na dresink:
1 hrnekčerstvého špenátu
1/3 hrnkulahůdkového droždí
1/3 hrnkuolivového oleje
1/3 hrnkumandlí
2 lžícevinného octa
1 velká hrstčerstvé bazalky
2 ksstroužky česneku
1/2 ksšalotky
šťáva ze dvou citronů
pepř
sůl
Na podávání:
200 gsýru Barraqueño
rozpečená bageta

Postup:
  1. Zelí nakrájejte na opravdu malé kousky, v tom je tajemství úspěchu. Okurku rozkrojte podélně na šest klínů a nasekejte také na malé kousky. Stejně tak cibulku a pažitku.
  2. Všechny ingredience na dresink vložte do nádoby a rozmixujte. Mixujte směs minimálně 30 až 40 sekund, aby byl dresink hezky krémový.
  3. Smíchejte a podávejte hned, nebo nechte přes noc uležet v ledničce.
Doporučení:

Tipy na suroviny vhodné pro tento recept:

  • Kozí sýr, Barraqueňo, Elvira García – Lahodný kozí sýr Barraqueño, obdélníkového tvaru, obsahuje pouze syrové mléko, sůl a syřidla. Sýr voní po lese a houbách, na patře je cítit jemný kozí nádech mísící se s aroma mandlí a másla. Jedná se o velmi svěží sýr krémové struktury s lehce nakyslým dozněním. Skvěle se hodí ke sklenici kvalitního červeného vína. Oceněn bronzovou medailí v soutěži World Cheese Award 2017-2018. Elvira García je španělská značka kozích sýrů. Rodinná firma působí v městečku El Barraco a při výrobě sýrů se snaží maximálně respektovat přírodu a tradiční postupy. Vznikají tak sýry vysoké kvality, které si uchovávají výjimečnou chuť kozího mléka.
  • Extra panenský olivový olej, Pago Baldios San Carlos ORO, 0,5 l – Extra panenský olivový olej Oro San Carlos je vyrobený pouze z oliv sklizených první den sklizně. Kombinace oliv Arbequina a Cornicabra přináší skvělou harmonii, která získala umístění v TOP 10 nejlepších olivových olejů světa. Jeho výrazná ovocná chuť skvěle doplní carpaccio, ryby, rýži, těstoviny a saláty.
  • Vinný ocet, P.X. Gran Reserva, Peréz Barquero, D.O. Montilla Moriles, 0,5 l – Vinný ocet červenohnědé barvy s jantarovými odlesky. Jeho aroma je velmi intenzivní a elegantní. Chuť nese sušené hrozny a tóny medu. Na patře je velmi jemný, vyvážený a sladký.
Poznámka:

zdroj: www.edelikatesy.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Otevírací doba, nejnovější akční letáky, otevírací doba prodejen, provozoven a institucí z celé České republiky.

Nejnovější články

Co je to půst? A proč ho držet?

Vyzkoušejte si, zda vašemu tělu neprospěje začít jíst střídmě, jak to dělaly vaše babičky a prababičky. Po hojných a výživných vánočních svátcích začali naši předkové slavit další blahobytný svátek plný domácích zabíječek, pečené drůbeže a koblih, byl to masopust. Masopustem je označováno více jak 40 denní období od Tří králů 6.1. až do Popeleční středy. Po tomto období hojnosti však v minulosti vždy následoval půst. Před svátky jara Velikonocemi a Kristovým zmrtvýchvstáním bylo potřeba očistit tělo i mysl a začít žít střídměji. A k tomu byl dobrý právě půst, který tehdy trval 6 týdnů.

číst dále ...

Kukuřice 4x jinak!

Měkká a sladká jádra kukuřice přidávají do receptů nezaměnitelnou chuť a texturu. Při vaření se kukuřice může využívat v různých formách – čerstvá, vařená, grilovaná nebo konzervovaná. Snášejí ji lidé, kterým vadí lepek, první zoubky si na kukuřičných křupkách brousí batolata, dospělí si bez popcornu nedovedou kino ani představit.

číst dále ...

Lektorka zdravého vaření radí: 5 tipů pro fresh start v novém roce

Konec roku byl protkaný cukrem a spoustou jídla, i když jsme v tom třeba byli nevinně. Cukroví na každém rohu, vaječný koňak, štola pěkně zasněžená moučkovým cukrem, sladký svařák na vánočním trhu, medovina, jako dárek od návštěvy bonboniéra. K tomu řízky, klobásky, tučné sýry a misky s brambůrkami. S blížícím se začátkem nového roku mnozí z nás cítíme, že bychom chtěli odstartovat nový rok zdravěji a cítit se energicky. Dobrá zpráva je, že stačí pár změn a brzy pocítíte výsledky.

číst dále ...

Měsíc šéfkuchařů nabídne pokrmy, které si už jindy v Praze nedáte

Šest pražských podniků, šest speciálních jídel – to je únorový měsíc šéfkuchařů, který nabídne nejen českou klasiku v moderním hávu, ale i mezinárodní gastronomii. Do měsíce šéfkuchařů, který bude probíhat po celý únor, se zapojily podniky Bruxx, Vinohradský Parlament, Brambory, Sia, Bistro Sisters nebo Cukrář Skála. Podniky umožní ochutnat pokrmy, jež v menu běžně nenabízí.

číst dále ...

Kombucha – nápoj nesmrtelnosti, který zpestří nejen suchý únor

Držíte letos suchý únor? Bezesporu je to skvělá volba pro naše tělesné i duševní zdraví. Bez alkoholu se zlepšuje spánek, soustředění a dost často i stav naší peněženky. Ale nabízí se otázka: Co pít, když nepiji? Když člověk nepije alkohol, má dost často omezený výběr – sladké limonády, ochucená nealko piva, a to je všechno. Co takhle zkusit Kombuchu? Nejen že skvěle chutná a není samý cukr, ale je plná antioxidantů a zdraví prospěšných látek. Je to vlastně fermentovaný čajový nálev, který má právě díky kvašení skvělou osvěžující chuť. Ráno nastartuje organismus a večer klidně nahradí drink. A to doslova.

číst dále ...

Způsob mletí zrn ovlivňuje chuť i kvalitu mouky

Proces mletí obilí je při výrobě mouky nesmírně důležitý. Ovlivňuje jak chuť výsledného produktu, tak i nutriční hodnoty mouky. Od okamžiku sklizně do chvíle, kdy si v obchodě vyberete svůj sáček, ujde zrno a posléze mouka dlouhou cestu. Ta se často liší podle mlýna, kde dochází k mletí.

číst dále ...

Když zavřete vinaře a kuchaře spolu do sklepa…

…vykouzlí vinařskou kuchařku. Není nic nového na tom, že se vína liší region od regionu, doslova kopec od kopce a vinař od vinaře. Že má každý kuchař svůj nenapodobitelný rukopis a používá jinak jiné regionální suroviny, také nepřekvapí. Ale o to zajímavější dílo vznikne, když se tyto jedinečné projevy lidské nápaditosti spojí dohromady. A co teprve, kdy je těch vinařů a kuchařů dohromady 30.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků