REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Křenové máslo

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Máslo s křenem, bílým pepřem a solí.


Ingredience:
200 gmásla
2 lžícenastrouhaného křenu
citrónová šťáva
mletý bílý pepř
sůl

Postup:

1. Změklé máslo promícháme se 2 lžícemi nastrouhaného křenu
2. Zakapeme citrónovou šťávou
3. Ochutíme solí a mletým bílým pepřem
4. Necháme nejméně 1 hodinu uležet v ledničce.

Doporučení:

Hodí se jak na jednohubky, tak na obložené chleby a chlebíčky.

Poznámka:

Příklad využití: Na plátek bílé veky naneseme tenkou vrstvu křenového másla, přidáme plátek vepřové šunky, plátek natvrdo uvařeného vejce, osminka rajčete, plátek taveného sýra a proužek žluté papriky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy