REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Křehké košíčky s čokoládou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tartaletky nejsou vůbec náročné na přípravu, vypadají báječně a chutnají ještě o něco lépe. Naplnit je můžete v podstatě jakýmkoliv krémem, tvarohem, čokoládou, pudinkem nebo třeba ovocnou želatinou. Pak už jen dozdobit ovocem nebo ořechy a máte hotovo.


Ingredience:
Ingredience na těsto:
150 ghladké mouky
70 gcukru krupice
70 gmásla
2 ksžloutky
1 sáčekvanilkový cukr
2 lžícevody
Ingredience na náplň:
150 ghořké čokolády
20 gmásla
130 ml30 % smetany
čerstvé (mražené) ovoce nebo ořechy na ozdobení

Postup:
  1. Ze všech ingrediencí na těsto vypracujte hladké těsto, to zabalte do potravinové fólie a uložte na 1 hodinu do lednice
  2. Vychlazené těsto vyválejte (cca na 3 mm) a skleničkou vykrájejte kolečka
  3. Vykrájenými kolečky vyložte formičky na košíčky a propíchejte dno vidličkou
  4. Pečte cca 10 minut nebo dozlatova, při teplotě 180 °C
  5. Připravte si náplň; přiveďte smetanu k varu a odstavte ze sporáku
  6. Do smetany nalámejte čokoládu a pečlivě míchejte až do rozpuštění, na závěr vmíchejte máslo
  7. Upečené košíčky po vychladnutí vyjměte z formiček a naplňte je tekutou čokoládou
  8. Hotové košíčky nechte vychladit v lednici a na závěr je dozdobte ovocem nebo ořechy.
Doporučení:

Pokud nemáte formičky na košíčky, upečte korpusy na dně formy na muffiny.

Poznámka:

Zdroj: www.akademiekvality.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy