REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Křehké košíčky s čokoládou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tartaletky nejsou vůbec náročné na přípravu, vypadají báječně a chutnají ještě o něco lépe. Naplnit je můžete v podstatě jakýmkoliv krémem, tvarohem, čokoládou, pudinkem nebo třeba ovocnou želatinou. Pak už jen dozdobit ovocem nebo ořechy a máte hotovo.


Ingredience:
Ingredience na těsto:
150 ghladké mouky
70 gcukru krupice
70 gmásla
2 ksžloutky
1 sáčekvanilkový cukr
2 lžícevody
Ingredience na náplň:
150 ghořké čokolády
20 gmásla
130 ml30 % smetany
čerstvé (mražené) ovoce nebo ořechy na ozdobení

Postup:
  1. Ze všech ingrediencí na těsto vypracujte hladké těsto, to zabalte do potravinové fólie a uložte na 1 hodinu do lednice
  2. Vychlazené těsto vyválejte (cca na 3 mm) a skleničkou vykrájejte kolečka
  3. Vykrájenými kolečky vyložte formičky na košíčky a propíchejte dno vidličkou
  4. Pečte cca 10 minut nebo dozlatova, při teplotě 180 °C
  5. Připravte si náplň; přiveďte smetanu k varu a odstavte ze sporáku
  6. Do smetany nalámejte čokoládu a pečlivě míchejte až do rozpuštění, na závěr vmíchejte máslo
  7. Upečené košíčky po vychladnutí vyjměte z formiček a naplňte je tekutou čokoládou
  8. Hotové košíčky nechte vychladit v lednici a na závěr je dozdobte ovocem nebo ořechy.
Doporučení:

Pokud nemáte formičky na košíčky, upečte korpusy na dně formy na muffiny.

Poznámka:

Zdroj: www.akademiekvality.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

20 nejlepších receptů z cukety

Cukety jsou vlastně odrůdy tureckých tykví, které se obvykle sklízejí nezralé. Především jejich dužina je vhodná na tepelnou úpravu a ke konzumaci. V tomto článku najdete seznam těch nejlepších receptů na cuketu, které najdete v naší databázi.

číst dále ...

Grissini – tyčinky urozeného původu

Příběh grissin je spjat s Turínem a rodem Savojských. V Itálii nechybí na žádném stole, jsou dokonalé jako snack k sýrům a uzeninám či na vaření. Věděli jste ale, že vznikly už před stovkami let?

číst dále ...

Domácí ovocné nanuky s překvapením

Léto a prázdniny se pomalu ale jistě blíží ke konci, slunečné počasí nám ale snad ještě chvilku vydrží, navíc co si budeme povídat, především děti se zmrzliny nikdy nenabaží. Připravte si proto domácí ovocné nanuky, které vás příjemně osvěží a můžete je navíc vyšperkovat podle vlastní chutě. Je to tak jednoduché.

číst dále ...

Zavařujeme (sterilujeme), nakládáme zeleninu – ty nejlepší recepty na zpracování zeleniny na jednom místě!

Přes léto a na začátku podzimu je ten správný čas připravit si nějaké ty zeleninové dobroty na zimu. Zavařená zelenina ve sklenicích nám poslouží nejen jako chutná příloha, ale některé sterilované výrobky ze zeleniny jsou skvělé jako polotovar, surovina na přípravu různých dalších pokrmů, například teplých omáček, do polévek, pod maso, či na přípravu dušených příloh. Ty nejlepší recepty na zavařenou, případně nakládanou zeleninu, z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz, najdete právě zde.

číst dále ...

Používejte místo cukru med, chutná skvěle a prospívá organismu

Je cukr neodmyslitelnou součástí vaší kuchyně, posezení u kávy i pomocníkem proti stresu? Potom si zaděláváte na nemalé zdravotní potíže. Problém je v použití rafinovaného cukru, kterému se ne nadarmo přezdívá bílý jed. Jeho konzumaci byste měli omezit na minimum. Cukr však není jediným sladidlem, skvělou alternativou je zejména med. Chutná skvěle, je zdravý a osladíte s ním nejen šálek čaje.

číst dále ...

Vynikající salát pokaždé jinak

Inspirace na obědy a večeře není nikdy dost. Zejména v letních měsících většina z nás vyhledává spíše lehké pokrmy, a proto přijdou vhod především tipy na nejrůznější domácí saláty. Rychle ale vyžeňte z hlavy představu zvadlých zelených lístků s kousky rajčete. Pořádný salát je kombinací luštěnin, celozrnných plodin, sýrů, masa či oříšků a lahodné zeleniny. K tomu, abyste jej dochutili rozhodně nebudete potřebovat majonézu ani kečup!

číst dále ...

Ty nejlepší recepty na zpracování švestek

Malá švestková kuchařka – TOP recepty z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz. Vybrali jsme pro vás nejoblíbenější, prověřené recepty našich čtenářů na zpracování a využití čerstvých švestek v kuchyni.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy