Tartaletky nejsou vůbec náročné na přípravu, vypadají báječně a chutnají ještě o něco lépe. Naplnit je můžete v podstatě jakýmkoliv krémem, tvarohem, čokoládou, pudinkem nebo třeba ovocnou želatinou. Pak už jen dozdobit ovocem nebo ořechy a máte hotovo.
Ingredience:
Ingredience na těsto: | |
150 g | hladké mouky |
70 g | cukru krupice |
70 g | másla |
2 ks | žloutky |
1 sáček | vanilkový cukr |
2 lžíce | vody |
Ingredience na náplň: | |
150 g | hořké čokolády |
20 g | másla |
130 ml | 30 % smetany |
čerstvé (mražené) ovoce nebo ořechy na ozdobení |
Postup:
- Ze všech ingrediencí na těsto vypracujte hladké těsto, to zabalte do potravinové fólie a uložte na 1 hodinu do lednice
- Vychlazené těsto vyválejte (cca na 3 mm) a skleničkou vykrájejte kolečka
- Vykrájenými kolečky vyložte formičky na košíčky a propíchejte dno vidličkou
- Pečte cca 10 minut nebo dozlatova, při teplotě 180 °C
- Připravte si náplň; přiveďte smetanu k varu a odstavte ze sporáku
- Do smetany nalámejte čokoládu a pečlivě míchejte až do rozpuštění, na závěr vmíchejte máslo
- Upečené košíčky po vychladnutí vyjměte z formiček a naplňte je tekutou čokoládou
- Hotové košíčky nechte vychladit v lednici a na závěr je dozdobte ovocem nebo ořechy.
Pokud nemáte formičky na košíčky, upečte korpusy na dně formy na muffiny.
Poznámka:Zdroj: www.akademiekvality.cz