Kolečka těsta po upečení srolovaná do tvaru kornoutků, máčená v čokoládě, nakonec plněná různými polevami.
Ingredience:
250 g | hladké mouky |
150 g | medu |
100 g | moučkového cukru |
2 ks | žloutky |
1 lžíce | mléka |
základní máslový krém s přidáním zrnkové kávy nebo jemně mletých oříšků | |
na zdobení nahrubo nasekané oříšky nebo želé | |
mouka na pomoučení válu | |
na špičku nože jedlé sody | |
čokoláda na ozdobení | |
papír na pečení |
Postup:
1. Smícháme spolu všechny suroviny na těsto, vypracované těsto necháme 2-3 hodiny odpočinout
2. Na pomoučeném vále vyválíme velký tenký plát, ze kterého vykrájíme kolečka o průměru 6-8 cm, ta upečeme pokladená na pečícím papíru dozlatova v troubě vyhřáté na 170-180 °C
3. Ihned po upečení kolečka stočíme do tvaru kornoutku (třeba pomocí menší zdobičky na krémy), necháme je vychladnout
4. Okraje kornoutků máčíme v čokoládě rozpuštěné ve vodní lázni nebo mikrovlnné troubě
5. Nakonec kornoutky plníme máslovým krémem ochuceným zrnkovou kávou nebo jemně namletými oříšky.
Recept na máslový krém najdete zde: Jemný máslový krém.