REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kornoutky plněné máslovým krémem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kolečka těsta po upečení srolovaná do tvaru kornoutků, máčená v čokoládě, nakonec plněná různými polevami.


Ingredience:
250 ghladké mouky
150 gmedu
100 gmoučkového cukru
2 ksžloutky
1 lžícemléka
základní máslový krém s přidáním zrnkové kávy nebo jemně mletých oříšků
na zdobení nahrubo nasekané oříšky nebo želé
mouka na pomoučení válu
na špičku nože jedlé sody
čokoláda na ozdobení
papír na pečení

Postup:

1. Smícháme spolu všechny suroviny na těsto, vypracované těsto necháme 2-3 hodiny odpočinout
2. Na pomoučeném vále vyválíme velký tenký plát, ze kterého vykrájíme kolečka o průměru 6-8 cm, ta upečeme pokladená na pečícím papíru dozlatova v troubě vyhřáté na 170-180 °C
3. Ihned po upečení kolečka stočíme do tvaru kornoutku (třeba pomocí menší zdobičky na krémy), necháme je vychladnout
4. Okraje kornoutků máčíme v čokoládě rozpuštěné ve vodní lázni nebo mikrovlnné troubě
5. Nakonec kornoutky plníme máslovým krémem ochuceným zrnkovou kávou nebo jemně namletými oříšky.

Poznámka:

Recept na máslový krém najdete zde: Jemný máslový krém.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy