REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kořeněná vejce z Katovic

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vejce uvařená natvrdo, oloupaná, máčená v pikantním nálevu.


Ingredience:
Více porcí:
12 ksvajíček
4 ksbobkové listy
3 kssušené nebo sterilované feferonky
1 lžičkacelého pepře, kuliček nového koření a jalovce
1 lžičkašalvěje
1 lvody na nálev
ocet
sůl
voda na uvaření vajíček

Postup:

1. Vejce vložíme do studené vody a dáme vařit
2. Jakmile nám začne voda bublat, máme téměř hotové vejce na měkko, proto ztlumíme teplotu zdroje a vaříme vejce dalších 5-8 minut
3. Uvařená vejce ihned vložíme do studené vody, vychladlé oloupeme
4. Svaříme 1 l vody se solí, kořením, feferonkami a trochou octa
5. Horký vývar nalijeme na oloupaná vejce a necháme v chladu 2-3 dny odležet.

Doporučení:

Servírujeme samostatně s čerstvým chlebem a máslem, na studených mísách, v salátech, na chlebíčkách nebo také zdobené, například sýrovou pěnou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy