REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Koktejl z kuřecích jater

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept na studený koktejl z kousků kuřecích jater, pikantní majonézové omáčky a dalších ingrediencí, servírovaný ve sklenicích na stopce. Původní název receptu: Csirkemájkoktél.


Ingredience:
Rozpis na 10 porcí:
1 kgkuřecích jater
2 kgjablek (nejlépe jonatánů)
300 gmajonézy
200 gšlehačky
10 kskřepelčích vajec (lze nahradit 3-5 ks slepičích vajíček)
2 kshlávkové saláty
2 kscitróny
1 hrstzelené petrželky
bílé víno, tokajské ("Szamorodni")
worcesterská omáčka
chayennský pepř
moučkový cukr
estragon
kečup
voda
pepř
sůl

Postup:

1. Kuřecí játra očistíme a na chvíli vložíme do vařící osolené vody, pak je vyjmeme, zchladíme vodou studenou, větší kousky odložíme a zbytek přepasírujeme přes sítko
2. Do nádoby z nerezu nalijeme majonézu, pasírovaná játra, čerstvě ušlehanou šlehačku, jemně nakrájenou petržel a estragon, ochutíme citrónovou šťávou, cukrem a chayennským pepřem, šleháme ručním ponorným šlehačem dohladka a přitom přilíváme worcesterskou omáčku, kečup a tokajské víno, hotovou omáčku dáme do lednice vychladit
3. Deset koktejlových pohárů nebo skleniček na šampaňské vyložíme pokrájenými listy hlávkového salátu, na ně klademe na kolečka nakrájená jablka a kousky kuřecích jater
4. Vše zalijeme vychlazenou omáčkou, posypeme trochou estragonu, ozdobíme vařenými vejci a kolečky citrónu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy