Vydlabané kedlubny naplněné masovou směsí, pečené v troubě.
Ingredience:
1500 g | kedluben |
450 g | vepřového plecka |
100 g | sádla |
50 g | strouhanky |
100 ml | mléka |
2 ks | vejce |
1 ks | cibule |
pažitka | |
kmín | |
sůl |
Postup:
1. Omyjeme si vepřové maso, nakrájíme na kostky, orestujeme na třetině sádla, osolíme, okmínujeme, podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou na mírném ohni doměkka, občas promícháme
2. Měkké maso umeleme na masovém strojku na jemno
3. Oloupanou na drobno nakrájenou cibuli zpěníme na další třetině sádla, přidáme podušené rozemleté maso, vejce, strouhanku zvlhčenou mlékem, nasekanou pažitku, osolíme a promícháme
4. Kedlubny oloupeme, seřízneme vršky a vydlabeme, dutinu naplníme směsí z masa a zaklopíme seříznutými vršky
5. Takto naplněné kedlubny si vyskládáme do vymazaného pekáčku sádlem, přiklopíme poklicí, nebo zabalíme vršek alobalem a pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 45 minut, dokud nejsou kedlubny měkké.
Vydlabané vnitřky použijeme třeba na polévku, nebo jen tak sníme.