REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kdoulový kompot

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nakrájené kdoule zavařené v cukrovém roztoku.


Ingredience:
dobře vyzrálé kdoule
Na 1 l vody:
300 gcukru
10 gkyseliny citronové
zavařovací sklenice

Postup:

1. Kdoule omyjeme, oloupáme a nakrájíme na osminky, předvaříme je ve vodě okyselené kyselinou citronovou
2. Ovoce necháme okapat, pak ho urovnáme do zavařovacích sklenic
3. Zalijeme horkým cukrovým roztokem až po okraj, uzavřeme víčky
4. Sterilujeme 25 minut při teplotě 90 °C.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy