REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kakaové švestky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Švestky promíchané s cukrem, kakaem a rumem, po odpočinutí sterilované.


Ingredience:
3 kgzralých švestek
1 kgpískového cukru
2 dlrumu
150-200 gkakaa

Postup:

1. Zralé švestky omyjeme, osušíme a vypeckujeme
2. Pak smícháme s pískovým cukrem, kakaem, rumem a necháme za občasného promíchání v chladnu 24 hodin odpočinout
3. Druhý den plníme do čistě vymytých sklenic, dobře uzavřeme a sterilujeme 20 minut při teplotě 85 °C.

Doporučení:

Takto připravené švestky používáme při přípravě moučníků, na zdobení pohárů apod.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy