Vánoční nepečené cukroví ve tvaru kávových zrnek s chutí a vůní po kávě.
Ingredience:
230 g | moučkového cukru |
80 g | másla |
30 g | kakaa |
1 lžíce | mleté kávy |
1 lžička | rumu |
Na čokoládovou polevu: | |
100 g | hořké čokolády |
100 g | másla |
Postup:
1. Smícháme prosetý cukr s kakaem, kávou, rumem a rozpuštěným máslem
2. Vypracujeme tuhé těsto, které necháme v lednici chvíli odpočinout
3. Z těsta tvoříme kávová zrna; uděláme si malou kuličku a špejlí uprostřed vyrobíme rýhu
4. Zrna dáme do chladu alespoň na 1 hodinu vychladit
5. Připravíme si čokoládovou polevu; ve vodní lázní rozpustíme na kousky nalámanou čokoládu s máslem, promícháme
6. Do polevy zrna ponoříme, pak je vytáhneme a necháme ztuhnout.
Takto připravená kávová zrnka jsou dobrá i bez polevy!