REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kávová pěna se skořicí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pěna ze žloutků, šlehačky, kávového mléka a dalších ingrediencí, zdobená šlehačkou a skořicí.


Ingredience:
100 gcukru krupice
250 mlšlehačky
100 mlvaječného likéru
100 mlmléka
100 mlvody na namočení
40 mlrumu
3 lžičkyrozpustné kávy
2 lžíceželatiny
5 ksžloutků
Na ozdobu:
šlehačka
mletá skořice

Postup:

1. Želatinu dáme do vody a necháme asi 15 minut bobtnat
2. Žloutky s krupicovým cukrem vyšleháme v horké lázni do husté pěny, mléko v kastrůlku necháme svařit a rozpustíme v něm instantní kávu
3. Želatinu vymačkáme a necháme rozpustit v horkém kávovém mléce, pak přimícháme vyšlehané žloutky a necháme lehce zchladnout
4. Do lehce zchladlé hmoty vmícháme šlehačku, vaječný likér a rum, potom krémem naplníme 4 šálky, dáme do ledničky a necháme přes noc vychladit
5. Vychlazený krém ozdobíme šlehačkou, skořicí a servírujeme s domácími sušenkami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy