REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jogurtový pudink

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pudink z čerstvého bílého jogurtu, cukru, smetany, kandovaného ovoce …


Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby:
1/2 l čerstvého bílého jogurtu
1,5 dlsmetany ke šlehání
80 gmoučkového cukru
30 gkandovaných třešní
30 grozinek
15 gmleté želatiny
šťáva z půlky citrónu
kandované třešně na ozdobu

Postup:

1. Želatinu rozmícháme s větší částí moučkového cukru a se třemi lžícemi vody a za stálého míchání ji rozpustíme nad nádobkou s horkou vodou
2. Jogurt promícháme s citronovou šťávou, přebranými a propláchnutými rozinkami, pokrájenými kandovanými třešněmi, s teplou želatinovou směsí a necháme stát na chladném místě
3. Když hmota začne po obvodu rosolovat, nalijeme ji do pudinkové nebo jiné formy vypláchnuté studenou vodou a necháme ji ztuhnout na chladném místě
4. Před podáváním pudink vyklopíme, nakrájíme na porce a ozdobíme ušlehanou smetanou, do které jsme ke konci šlehání přidali zbývající cukr s kandovanými třešněmi.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy