REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jogurtovo-kokosová zmrzlina s malinama

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zmrzlina z jogurtu, kokosového mléka, smetany, malin a dalších ingrediencí, servírovaná s čokoládovou omáčkou.


Ingredience:
350 gmražených malin
300 gbílého jogurtu
70 gsladového sirupu
25 gtřtinového cukru
2,5 dlsmetany 30%
1 dlkokosového mléka
2 lžícesušeného mléka
Na omáčku:
100 gmléčné čokolády
0,4 dlsmetany 30 %
špetka mletého kardamomu

Postup:

1. Ve větší míse smícháme sušené mléko s třtinovým cukrem, postupně vmícháme bílý jogurt, pak přimícháme sladový sirup vyšlehaný s nahřátým kokosovým mlékem a nakonec ušlehanou smetanou
2. Směs necháme v chladničce dobře vychladnout a pak do ní vmícháme mražené maliny
3. Připravenou směs s malinami nalijeme do užší kovové formy vyložené mikrotenovou fólií, zakryjeme fólií a necháme v chladničce 2 hodiny ztuhnout (na tvaru formy záleží, jak dlouho bude zmrzlina tuhnout)
4. V kastrůlku zahřejeme smetanu, přimícháme mletý kardamom, na kostičky nakrájenou čokoládu a při střední teplotě ji necháme za stálého míchání rozpustit
5. Ztuhlou zmrzlinu vyklopíme z formy, nakrájíme na porce, rozdělíme na talířky a každou porci doplníme čokoládovou omáčkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy