REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jeleni s nugátovou náplní

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě upečení jeleni z těsta umíchaného z mouky, cukru, másla a vejce, slepení vždy po dvou k sobě nugátovou náplní, nakonec ozdobení nugátem.


Ingredience:
225 ghladké mouky
150 gmásla
75 gmoučkového cukru
1ksvejce
1/2 kssáčku vanilkového cukru
Na dohotovení:
200 gnugátu (nugátových bonbonů nebo čokolády)
100 gmásla

Postup:

1. Do mísy prosijeme hladkou mouku s moučkovým cukrem, přidáme na menší kousky nakrájené změklé máslo, vanilkový cukr, vejce, promícháme a vypracujeme hladké nelepivé těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a v lednici necháme 1 hodinu odležet
2. Potom odleželé těsto rozválíme na plát silný asi 2 mm, vykrájíme z něho tvary jelenů, rozložíme na plech vyložený pečicím papírem a ve vyhřáté troubě na 180 °C pečeme dorůžova (asi 10 minut), necháme krátce vychladnout na plechu, pak je přendáme na kovovou mřížku
3. Nugát mírně nahřejeme a částí ozdobíme polovinu jelenů – uděláme tečku jako oko, potřeme konce nohou a parůžky
4. Zbylý nugát vyšleháme se změklým máslem do pěny a náplní slepujeme vždy dva upečené kousky k sobě tak, aby na hoře byl ozdobený kousek.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy