REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jarní minipizzy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pizza z kynutého těsta obložená mozzarellou, chřestem, kapary, polosušenými rajčaty, olivami a křepelčími vejci.


Ingredience:
500 gbílého chřestu
360 gmozzarelly
80 gčerných oliv
80 gpolosušených rajčat
80 mlsmetany
1 lžícekaparů v soli
12 kskřepelčích vajec
oregano nebo bazalka na ozdobu
Na těsto:
2 lžíceolivového oleje
220 mlvody
440 ghladké mouky
4 gdroždí
špetka cukru
špetka soli
mouka na vál

Postup:

1. V míse smícháme vlažnou vodu s olivovým olejem, rozdrobeným droždím, špetkou soli i cukru, pak přisypeme prosátou hladkou mouku a vypracujeme vláčné těsto, které necháme asi 45 minut kynout
2. Potom z těsta vytvarujeme 12 bochánků, zakryjeme potravinářskou fólií a necháme ještě 15 minut kynout, poté na pomoučeném vále z nich vyválíme oválky a posypeme je nastrouhanou mozzarellou
3. Očištěný chřest oloupeme, škrabkou podélně nakrájíme na tenké plátky, rozdělíme je na těsto, poklademe kapary, polosušenými rajčaty a přepůlenými olivami
4. Pizzy rozložíme na plech, pokapeme smetanou, vložíme do vyhřáté trouby na 250 °C a pečeme asi 4 minuty
5. Nakonec na každou pizzu rozklepneme křepelčí vejce a dopečeme v troubě ještě 2 minuty, při podávání ozdobíme bylinkami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy