Pizza z kynutého těsta obložená mozzarellou, chřestem, kapary, polosušenými rajčaty, olivami a křepelčími vejci.
Ingredience:
500 g | bílého chřestu |
360 g | mozzarelly |
80 g | černých oliv |
80 g | polosušených rajčat |
80 ml | smetany |
1 lžíce | kaparů v soli |
12 ks | křepelčích vajec |
oregano nebo bazalka na ozdobu | |
Na těsto: | |
2 lžíce | olivového oleje |
220 ml | vody |
440 g | hladké mouky |
4 g | droždí |
špetka cukru | |
špetka soli | |
mouka na vál |
Postup:
1. V míse smícháme vlažnou vodu s olivovým olejem, rozdrobeným droždím, špetkou soli i cukru, pak přisypeme prosátou hladkou mouku a vypracujeme vláčné těsto, které necháme asi 45 minut kynout
2. Potom z těsta vytvarujeme 12 bochánků, zakryjeme potravinářskou fólií a necháme ještě 15 minut kynout, poté na pomoučeném vále z nich vyválíme oválky a posypeme je nastrouhanou mozzarellou
3. Očištěný chřest oloupeme, škrabkou podélně nakrájíme na tenké plátky, rozdělíme je na těsto, poklademe kapary, polosušenými rajčaty a přepůlenými olivami
4. Pizzy rozložíme na plech, pokapeme smetanou, vložíme do vyhřáté trouby na 250 °C a pečeme asi 4 minuty
5. Nakonec na každou pizzu rozklepneme křepelčí vejce a dopečeme v troubě ještě 2 minuty, při podávání ozdobíme bylinkami.