REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jahodový sorbet

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rozmixované jahody smíchané s cukrovým sirupem a sněhem z bílků, vše dochucené cukrem a citrónovou šťávou, zamražené.


Ingredience:
600 gjahod
200 gpískového cukru
100 mlvody
2 ksbílků
1 lžícecitrónové šťávy

Postup:

1. Jahody opláchneme a zbavíme stopek
2. Cukr rozmícháme ve vodě a svaříme na hustý sirup, pak jej necháme vychladit
3. Jahody rozmixujeme (několik kusů si necháme na ozdobení)
4. Postupně přidáváme cukrový sirup, dochutíme citrónovou šťávou
5. Bílky ušleháme na sníh a pak je vmícháme k jahodovému protlaku
6. Přikrytý sorbet v misce zamrazíme, během mražení několikrát zmrzlinu promícháme
7. Hotovou dřeň nabíráme nejlépe zmrzlinovými kleštěmi a jednotlivé kopečky klademe do pohárů.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy