REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jahodová zmrzlina

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jahodový sorbet z cukru vody, citrónové šťávy a čerstvých jahod.


Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby:
500 gčerstvých jahod
150 gkrupicového cukru
2 lžícecitrónové šťávy
6 lžicvody

Postup:

1. Cukr rozpustíme v teplé vodě
2. Vodu poté uvedeme do varu a vaříme 1 minutu
3. Jahody prolisujeme nebo rozmixujeme, promícháme s citrónovou šťávou a vychladlým cukrovým sirupem
4. Nalijeme je do kovové misky na výrobu ledu a zamrazíme.

Doporučení:

Mrazení zmrzliny: Nejméně půl hodiny před zmrazováním nastavíme chladničku na nejhlubší stupeň chlazení. Připravený krém dáme do mrazicího prostoru chladničky a mrazíme asi 2 hodiny. Pak zmrzlinu, namrazenou na stěnách a dně nádobky, seškrábeme (nejlépe nožem namáčeným v horké vodě) a celý obsah promícháme. Toto promíchávání opakujeme vícekrát, vždy asi po půl hodině. Jakmile je zmrzlina zmrazená, chladničku nastavíme na obvyklý stupeň chlazení a zmrzlinu necháme v mrazicím prostoru „uzrát“.

Poznámka:

Stejně připravíme zmrzlinu v mrazničce, doba zmrazení se zkrátí. Zmrzlinu promícháváme v kratších intervalech. V mrazničce můžeme uchovat zmrzlinu delší dobu, ale přibližně 12 hodin před podáváním ji dáme do chladničky, aby byla přiměřeně tuhá; zmrzlina podaná přímo z mrazničky je příliš tvrdá a špatně se porcuje.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy