REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Houbový závin se sýrem a anglickou slaninou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na pánvičce připravená houbová smaženice, rozprostřená na rozváleném listovém těstě obloženém plátky sýra a anglické slaniny, vše zarolované do tvaru závinu, houbový závin pak upečený v troubě na plechu pokladeném papírem na pečení.


Ingredience:
1 baleníchlazeného listového těsta
200 gplátků tvrdého sýra
200 gplátků anglické slaniny
vejce na potření listového těsta
kmín, sezamová semínka a grilovací koření na posypání závinu
Na houbovou smaženici:
400 gsměsi hub (vhodné na klasickou smaženici)
3-4 ksvejce
1-2 kscibule
1-2 lžícemásla
1 lžičkadrceného kmínu
mletý černý pepř
voda na podlití
sůl
Ostatní:
papír na pečení

Postup:
  1. Na másle orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme očištěné, na plátky nakrájené houby, zamícháme je, mírně podlijeme vodou a podusíme je doměkka
  2. Houby osolíme, okořeníme pepřem a drceným pepřem a zalijeme rozšlehanými vejci, zamícháme, vejce necháme ztuhnout, pak smaženici odstavíme ze zdroje tepla a necháme úplně vychladnout
  3. Z těsta rozválíme buď jeden velký, nebo dva menší pláty, plát nebo pláty pak potřeme rozšlehaným vejcem a poklademe plátky sýra a plátky anglické slaniny, jako poslední vrstvu rozprostřeme smaženici, zavineme do tvaru štrúdlu nebo štrúdlů, záleží na tom, zda budeme péci jeden velký, nebo dva menší záviny
  4. Nohavici, či nohavice potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme sezamovými semínky a grilovacím kořením, pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 40 minut
  5. Mírně vychladlou nohavici nebo nohavice nakrájíme, podáváme ještě teplé nebo i úplně studené.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Není rýže, jako rýže. Jak to s jejími druhy vlastně je?

Jasmínová, basmati, parboiled, natural, tříbarevná, arborio – a takto bychom mohli pokračovat takřka do nekonečna. K dostání je opravdu široký výběr různých druhů rýže a spolu s tím vyvstává jedna důležitá otázka. V čem se jednotlivé druhy vlastně liší?

číst dále ...

3 snadné a zdravé recepty pro každého!

Chybí vám dovolená u moře, tamější jídlo? Připomeňte si cestování alespoň tematickou večeří s cizokrajným jídlem. A potěšte celou rodinu společně s osvědčenými produkty od Drůbežářského závodu Klatovy.

číst dále ...

Jarní polévky do každého jídelníčku

Špenátová, kedlubnová nebo cibulová polévka – nahlédněte pod pokličku oblíbených jarních polévek a inspirujte se třeba při vaření nedělního obědu. Osvěží, a navíc přinesou do kuchyně jaro. Ať už sáhnete po krémové konzistenci nebo té klasické, uděláte radost nejen sobě, ale i vašemu tělu. Dejte si však pozor, ze kterých produktů polévky připravujete.

číst dále ...

Proč vás honí mlsná a jak si s ní poradit

Sladká chuť je ta první, kterou jako miminka poznáme. Máme ji spojenou s příjemnými pocity, a právě proto je cesta k omezení cukru tak těžká. A také proto, že tu jsou situace, které máme se sladkostmi odjakživa spojené. Chystáte se na návštěvu? Skočíte do cukrárny pro dortíky. Neuspokojil vás dostatečně oběd? Dopucnete se dezertem. Ocitli jste se ve stresové situaci? Zaženete ji čokoládou. Začnete-li přemýšlet nad tím, kde všude a za jakých okolností nás cukr provází, zjistíte že je možná na čase zpozornět.

číst dále ...

7 potravin, kvůli kterým nemůžete usnout

V současnosti se nemalá část populace potýká s nedostatkem spánku. Na vině mohou být starosti s prací, se školou, ale také s pandemií koronaviru, kdy se bojíme o své zdraví. Mnoho z nás moc dobře zná pocit, kdy si jdeme lehnout, dlouhé hodiny se převalujeme ze strany na stranu a nemůžeme usnout. Stoupá pocit zoufalství, začínáme se potit, únava se zvyšuje, ale tolik potřebný spánek nepřichází. Na vině mohou být potraviny, které zkonzumujeme během večera. O kterých je řeč?

číst dále ...

Nová anketa! Váš nejoblíbenější český zákusek?

Díky dotazu jednoho našeho čtenáře jsme zjistili, že nás v redakci také velmi zajímá, jaký český zákusek patří mezi ten nejoblíbenější. A proto pusťte se do hlasování, ať víme, jakou laskominu si nejčastěji my Češi vlastně dopřejeme.

číst dále ...

Objevte vaření s Rio Mare a vyzkoušejte zbrusu nové recepty – pochutnáte si a navíc můžete soutěžit o parádní výhry!

Pravá chuť slunné Itálie u vás doma. Jarní soutěž s Rio Mare je v plném proudu a zkusit štěstí může opravdu každý! Je to snadné, stačí zakoupit libovolný produkt Rio Mare kdekoli po celé České republice včetně e-shopů, zaregistrovat účtenku na www.riomaresoutez.cz a pak jen na konci měsíce doufat, že budete ti šťastní vylosování.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy