REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Houbový závin se sýrem a anglickou slaninou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na pánvičce připravená houbová smaženice, rozprostřená na rozváleném listovém těstě obloženém plátky sýra a anglické slaniny, vše zarolované do tvaru závinu, houbový závin pak upečený v troubě na plechu pokladeném papírem na pečení.


Ingredience:
1 baleníchlazeného listového těsta
200 gplátků tvrdého sýra
200 gplátků anglické slaniny
vejce na potření listového těsta
kmín, sezamová semínka a grilovací koření na posypání závinu
Na houbovou smaženici:
400 gsměsi hub (vhodné na klasickou smaženici)
3-4 ksvejce
1-2 kscibule
1-2 lžícemásla
1 lžičkadrceného kmínu
mletý černý pepř
voda na podlití
sůl
Ostatní:
papír na pečení

Postup:
  1. Na másle orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme očištěné, na plátky nakrájené houby, zamícháme je, mírně podlijeme vodou a podusíme je doměkka
  2. Houby osolíme, okořeníme pepřem a drceným pepřem a zalijeme rozšlehanými vejci, zamícháme, vejce necháme ztuhnout, pak smaženici odstavíme ze zdroje tepla a necháme úplně vychladnout
  3. Z těsta rozválíme buď jeden velký, nebo dva menší pláty, plát nebo pláty pak potřeme rozšlehaným vejcem a poklademe plátky sýra a plátky anglické slaniny, jako poslední vrstvu rozprostřeme smaženici, zavineme do tvaru štrúdlu nebo štrúdlů, záleží na tom, zda budeme péci jeden velký, nebo dva menší záviny
  4. Nohavici, či nohavice potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme sezamovými semínky a grilovacím kořením, pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 40 minut
  5. Mírně vychladlou nohavici nebo nohavice nakrájíme, podáváme ještě teplé nebo i úplně studené.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Vybíráme gril na zahradu – jaký to bude?

Sluníčko už na nás z oblohy sem tam vykoukne a polechtá nás svými paprsky. Zima brzy skončí, vystřídá jí jaro a my se ani nenadějeme a nastane čas letních párty, zahradních grilovaček, koupání v bazénu a dalších radovánek. Plánujete si letos konečně splnit sen a svůj starý gril vyměnit za nový? Poradíme vám, jak na to!

číst dále ...

Tajemství zrádných dresinků

Léto má většina z nás z pohledu jídelníčku spojené s grilováním a lehkými saláty. Grilované maso a spousta zeleniny jsou symbolem zdravé kuchyně. Přesto konzumaci takových jídel často doprovází nepřítel v podobě neviditelných kalorií, který může ze zdánlivě „neškodného jídla“ udělat kalorickou bombu. Tím skrytým problémem jsou energeticky vydatné zálivky či dresinky.

číst dále ...

Thomas Henry vyhrál prestižní ocenění

Thomas Henry se řadí mezi oblíbené, a hlavně kvalitní toniky a limonády. Díky tomu se skvěle hodí jako doplněk k alkoholickým nápojům a společně tak vytvářejí výjimečné drinky. Nyní byl Thomas Henry oceněn jako vítěz v druhém ročníku soutěže Tonic & Mixer Masters.

číst dále ...

Nebojte se experimentovat a propadněte kouzlu studených polévek!

Léto v plném proudu, venkovní teploty stoupají a s nimi i chuť na nejrůznější osvěžující dobroty. Dejte sbohem předsudkům a nechte se inspirovat trendem posledních let, kterým jsou studené polévky. Můžete si je dopřát v podobě lehkého, ale výživného obědu nebo jednoduché večeře. Vyzkoušejte třeba naše tipy, uvidíte, že si vás tahle pochoutka rychle získá!

číst dále ...

Povinná výbava do letních dnů! Vsaďte na domácí ledové osvěžení

Nedáte během léta dopustit na nejrůznější zmrzliny nebo nanuky, které nejenže skvěle chutnají, ale zároveň dokonale zchladí a osvěží? I když nám obchody nabízejí nepřeberné množství různých druhů i příchutí, domácí přípravě se zkrátka nic nevyrovná. Vyzkoušejte naše tipy a dopřejte si originální dobroty, které si zamilují ve vaší rodině všichni od nejmladších po nejstarší.

číst dále ...

Mangold – ideální zelenina do dietního jídelníčku

Mangold je listová zelenina chutí i vzhledem podobná špenátu. V obchodech se neobjevuje úplně běžně a je to škoda. Je totiž velmi lahodný a plný zdraví. Navíc má intenzivnější chuť než špenát a jeho barevné řapíky se dají využít podobně jako oblíbený chřest. Je nízkokalorický. Pokud hubnete, neměl by ve vašem jídelníčku chybět.

číst dále ...

JACOBS. Dobrá káva potěší vždy… i táty

Proč slavit Den otců? Aby to tátům nebylo líto! Slaví se třetí neděli v červnu a letos vychází na devatenáctého. Pokud už nejste ve věku, kdy budete malovat přáníčko, nebo dárek vyrábět ručně, můžete mu přinést třeba kvalitní kávu, nejlépe vhodnou na espresso, protože to prý pánové pijí nejvíce.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy