REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Houbový závin se sýrem a anglickou slaninou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na pánvičce připravená houbová smaženice, rozprostřená na rozváleném listovém těstě obloženém plátky sýra a anglické slaniny, vše zarolované do tvaru závinu, houbový závin pak upečený v troubě na plechu pokladeném papírem na pečení.


Ingredience:
1 baleníchlazeného listového těsta
200 gplátků tvrdého sýra
200 gplátků anglické slaniny
vejce na potření listového těsta
kmín, sezamová semínka a grilovací koření na posypání závinu
Na houbovou smaženici:
400 gsměsi hub (vhodné na klasickou smaženici)
3-4 ksvejce
1-2 kscibule
1-2 lžícemásla
1 lžičkadrceného kmínu
mletý černý pepř
voda na podlití
sůl
Ostatní:
papír na pečení

Postup:
  1. Na másle orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme očištěné, na plátky nakrájené houby, zamícháme je, mírně podlijeme vodou a podusíme je doměkka
  2. Houby osolíme, okořeníme pepřem a drceným pepřem a zalijeme rozšlehanými vejci, zamícháme, vejce necháme ztuhnout, pak smaženici odstavíme ze zdroje tepla a necháme úplně vychladnout
  3. Z těsta rozválíme buď jeden velký, nebo dva menší pláty, plát nebo pláty pak potřeme rozšlehaným vejcem a poklademe plátky sýra a plátky anglické slaniny, jako poslední vrstvu rozprostřeme smaženici, zavineme do tvaru štrúdlu nebo štrúdlů, záleží na tom, zda budeme péci jeden velký, nebo dva menší záviny
  4. Nohavici, či nohavice potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme sezamovými semínky a grilovacím kořením, pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 40 minut
  5. Mírně vychladlou nohavici nebo nohavice nakrájíme, podáváme ještě teplé nebo i úplně studené.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Svěží recepty, které uspokojí vaše letní chutě

Ryby, brambory, zelenina, ovoce. To jsou základní suroviny našich nápaditých srpnových receptů. Můžete si z nich sestavit příjemné letní menu, protože nabízíme nejen hlavní chody, ale také jídla hodící se coby předkrmy. A samozřejmě nesmí chybět ani dezerty, tentokrát v podobě osvěžujících nanuků plných ovoce. Nachystejte si potřebné kvalitní ingredience, ideálně se značkami kvality (jako je např. Klasa nebo Regionální potravina), abyste si na všem pořádně pochutnali a také dodali tělu dostatek živin. A můžeme začít.

číst dále ...

Melounová kuchařka – výběr 18 TOP receptů z melounu

Sezóna melounů nám každý rok umožní připravit některé skvělé recepty právě ze sladké dužiny jak vodního melounu, tak i z dalších druhů této sladké pochutiny. Vybrali jsme pro vás z databáze naší internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz naše nejlepší vyzkoušené recepty právě na sladké melouny.

číst dále ...

Koronavirus změnil vnímání obalů potravin. S redukcí plastů by se však přestávat nemělo, míní výrobci

V období nouzového stavu vzrostla u balení potravin četnost užívání plastů. Podle odborníků si díky koronaviru tuzemští spotřebitelé zároveň uvědomili primární funkci obalu u potravin. Výrobci, kteří se dlouhodobě snaží o redukci plastů, nicméně uvádí, že tyto snahy by neměly být upozaďovány ani v období mimořádných krizí.

číst dále ...

Rajčata, nejoblíbenější zelenina Čechů

Rostou skoro všude a milují je po celém světě. U nás se ale rajčata začala konzumovat až od 19. století, a navíc byla zpočátku považována za jedovatá. To už je ale dávno zapomenuto. Dnes už víme, že obsahují plno vitaminů, antioxidantů a minerálů. Proto není divu, že jich ročně v průměru spotřebujeme až 12 kg. Jelikož jsou rajčata tak populární, vyzpovídala Akademie kvality Alici Kouřilovou, vedoucí kanceláře Zelinářské unie Čech a Moravy.

číst dále ...

Originální a chutné recepty s ketchupy Spak Master

Načerpejte novou inspiraci pro lahodné a jednoduché recepty doplněné prémiovými ketchupy Spak Master. Chuť dozrálých italských rajčat bez přídavných látek je jako stvořená pro všechny gurmány. Díky vybrané chuti a prémiové kvalitě těchto lahodných pomocníků navíc ušetříte čas strávený v kuchyni.

číst dále ...

Znáte české superpotraviny, které jsou plné vápníku?

Při slově vápník se ve spojitosti s lidským tělem téměř každému vybaví kosti nebo zuby. Tato asociace je správná, jelikož se právě zde nachází až 99 % veškerého vápníku. Plní ovšem mnohem více funkcí. Pomáhá k správné srážlivosti krve, podporuje činnost svalů a také se podílí na nervových přenosech. Při nedostatku tohoto důležitého minerálu si tělo bere zásoby z již zmiňovaných kostí a zubů. To může způsobovat kazy, záněty v dutině ústní či řídnutí kostí. Tuto nepostradatelnou složku byste měli pravidelně doplňovat například mlékem, mákem nebo brokolicí. Zde je pár příjemných tipů, jak na to!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy