REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Holandská hrachová polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Erwtensoep je původní název této hrachové polévky servírované s vložkou párků a uzeného bůčku.


Ingredience:
300 ghrachu
200 gpárků
100 guzeného bůčku
2 ksvepřové nožičky
2 ksbrambory
1 kscibule
1 kspórku
1/4 ksceleru
celerová nať
voda
pepř
sůl

Postup:

1. Hrách namočíme a necháme přes noc ve studené vodě nabobtnat
2. Druhý den dáme nabobtnalý hrách vařit společně s vepřovými nožičkami, když jsou nožičky měkké, vyndáme je a obereme, maso i ostatní suroviny nakrájíme na malé kousky
3. Vše vložíme k uvařenému hrachu a vaříme do měkka
4. Nakonec polévku dochutíme solí a pepřem.

Doporučení:

V Holandsku se tato polévka podává jako samostatný chod s chlebem.

Poznámka:

Recept nám poslal Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy