REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Grilovaný lilek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na plátky nakrájený lilek, zbavený hořkosti, potřený marinádou a ugrilovaný na roštu grilu.


Ingredience:
1 ksstředně velkého lilku
voda
sůl
Na marinádu:
7-8 lžicolivového oleje
4 lžícecitronové šťávy
špetka oregána
mletý černý pepř
sůl

Postup:

1. Lilky nakrájíme na plátky, ty posypeme solí a necháme 30 minut pustit hořkost, pak je důkladně opláchneme pod studenou tekoucí vodou a osušíme
2. Připravené plátky potřeme marinádou a na rozpáleném roštu grilu, je z obou stran opečeme.

Doporučení:

Podáváme jako přílohu k masu, nebo jako zeleninový pokrm například s opečenými bramborami a tatarskou omáčkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy