REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Grilovaný lilek s mozzarellou a rajčaty

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na plátky nakrájený lilek, potřený česnekovým olejem, grilovaný, podávaný s plátky mozzarelly a rajčat.


Ingredience:
4 ksrajčat
2 kslilků
2 ksbalíčků mozzarelly v nálevu
2 ksstroužků česneku
olivový olej
mletý pepř
lístky čerstvé bazalky
sůl

Postup:

1. Omyté lilky rozkrájíme na plátky, posypeme solí a necháme 30 minut vypotit, pak je důkladně opláchneme pod studenou vodou a osušíme
2. Omytá, osušená rajčata nakrájíme i s mozzarellou na kolečka 3. Oloupané stroužky česneku prolisujeme, smícháme se solí, pepřem a trochou olivového oleje
4. Lilky grilujeme na rozpáleném roštu grilu po obou stranách 2 minuty nasucho, pak je potřeme česnekovým olejem a grilujeme další 3 minuty
5. Ugrilované lilky prokládáme na talíři s plátky mozzarelly a rajčat, posypeme lístky bazalky a pokapeme olivovým olejem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy