REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Grilovaný lilek se salsou caprese

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na plátky nakrájený lilek, zbavený hořkosti, potřený směsí oleje s utřeným česnekem, ugrilovaný a podávaný se salsou.


Ingredience:
2 kslilku
2 ksstroužků česneku
olivový olej
sůl
Na salsu:
100 gmozzarelly
2 lžícelimetové šťávy
2 lžíceolivového oleje
1/2 kssvazku bazalky
2 ksrajčat
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Omyté, osušené lilky nakrájíme na kolečka silná asi 5 mm, osolíme, položíme asi na 20 minut na papírové ubrousky, aby pustily hořkost a pak je důkladně utřeme 2. Mezitím připravíme salsu: Do mísy dáme omytá, semínek zbavená, na menší kousky nakrájená rajčata, přidáme na kostičky nakrájenou mozzarellu, na drobno nasekanou bazalku, ochutíme limetkovou šťávou, olivovým olejem, solí, pepřem, promícháme a necháme v chladu rozležet
3. Lilky potřeme směsí olivového oleje a oloupaných, utřených stroužků česneku, pak je dáme na rozehřátý gril a po obou stranách krátce ogrilujeme
4. Ugrilované lilky podáváme s rozleželou salsou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy