REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Grilovaný cejn s pikantní omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Filety z cejna grilované na venkovním roštu, servírované se studenou pikantní omáčkou.


Ingredience:
800 gcejna
40 goleje
citronová šťáva
sůl
Na omáčku:
100 gmajonézy
10 gsardelové pasty
10 gplnotučné nebo dijonské hořčice
1 ksmenší sladkokyselé okurky
citronová kůra
petrželka
pepř
sůl

Postup:

1. Očištěného, vykuchaného a pod tekoucí vodou opraného cejna nakrájíme na filety, ty osolíme a pokapeme citronovou šťávou, necháme asi 30 minut odležet
2. Jednotlivé filety potřeme olejem a dáme na dobře vyhřátý gril, s roštem potřeným olejem, grilovat
3. Maso grilujeme po obou stranách (nejprve filety pokládáme kůží dolů)
4. Hotové filety z cejna klademe na předehřáté talíře a podáváme se studenou omáčkou, kterou servírujeme v samostatných miskách.

Příprava omáčky:
1. Okurku, petrželku a citronovou kůru usekáme na jemno a smícháme s majonézou
2. Osolíme, dochutíme pepřem, sardelovou pastou a hořčicí
3. Omáčku necháme v lednici chvíli vychladit.

Poznámka:

Více o cejnovi velkém najdete v našem atlasu sladkovodních ryb: Cejn velký.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy