Jednoduchý recept na banán ugrilovaný na roštu grilu a to se slupkou, ale přepůlený, hojně potřený směsí z javorového sirupu, medu, oleje, muškátového oříšku a skořice.
Ingredience:
2 ks | banán (zralý, ale nepřezrálý) |
1 lžíce | medu (použít můžete i agávový sirup a další sladící varianty) |
1 lžíce | javorového sirupu |
1 lžíce | oleje |
špetka muškátového oříšku | |
špetka skořice |
Postup:
- Javorový sirup, olej, med, skořici a muškátový oříšek smíchejte dohromady, aby vznikla kompaktní směs.
- Banán i se slupkou od stopky ke konci podélně rozpulte a řez bohatě potřete připravenou směsí.
- Na středně vyhřátém grilu banán pečte nejprve na řezu a poté na slupce 4 minuty z každé strany.
Vsaďte na grilovací tácky, které po grilovacím procesu jednoduše vyhodíte. Částečně se tak vyhnete drhnutí roštů, což se v případě sladkých dobrot vyplatí dvojnásob.