Marinované steaky ze žraloka, grilované na roštu, servírované spolu s bylinkovým máslem.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
800 g | žraločích steaků |
3 lžíce | oleje |
2 lžičky | grilovacího koření nebo koření na ryby |
2 ks | citróny |
Na bylinkové máslo: | |
100 g | změklého másla |
12 g | koření na bylinkové máslo |
1 lžíce | nadrobno nasekané červené papriky |
1 lžíce | nasekané pažitky |
alobal |
Postup:
1. Rybí steaky posypeme grilovacím kořením a pokapeme šťávou z 1 ks citrónu, necháme v lednici aspoň 30 minut marinovat
2. Máslo promícháme s kořením, nasekanou pažitkou a paprikou, vytvoříme z něj váleček, zabalíme ho do alobalu a dáme ztuhnout do ledničky
3. Žraločí steaky grilujeme na rozpáleném roštu, z obou stran, dozlatova
4. Kolečka z jednoho citrónu grilujeme spolu s plátky rybího masa
5. Jednotlivé porce servírujeme s kolečky bylinkového másla a grilovaným citrónem.