REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Grilované žraločí steaky s máslem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marinované steaky ze žraloka, grilované na roštu, servírované spolu s bylinkovým máslem.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
800 gžraločích steaků
3 lžíceoleje
2 lžičkygrilovacího koření nebo koření na ryby
2 kscitróny
Na bylinkové máslo:
100 gzměklého másla
12 gkoření na bylinkové máslo
1 lžícenadrobno nasekané červené papriky
1 lžícenasekané pažitky
alobal

Postup:

1. Rybí steaky posypeme grilovacím kořením a pokapeme šťávou z 1 ks citrónu, necháme v lednici aspoň 30 minut marinovat
2. Máslo promícháme s kořením, nasekanou pažitkou a paprikou, vytvoříme z něj váleček, zabalíme ho do alobalu a dáme ztuhnout do ledničky
3. Žraločí steaky grilujeme na rozpáleném roštu, z obou stran, dozlatova
4. Kolečka z jednoho citrónu grilujeme spolu s plátky rybího masa
5. Jednotlivé porce servírujeme s kolečky bylinkového másla a grilovaným citrónem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy