REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Grilované cukety na provensálském koření

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky cukety a vařených brambor potřené marinádou, upečené na grilu.


Ingredience:
4 ksbrambor + voda
2 kscukety
1 ksčervené papriky
sůl
Na marinádu:
5 lžicolivového oleje
3 ksstroužků česneku
provensálské koření
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Omyté cukety nakrájíme na centimetrová kolečka, osušíme a po obou stranách osolíme
2. Brambory uvaříme ve vroucí vodě, scedíme je a i se slupkou nakrájíme na stejná kolečka jako cukety 3. Mezitím si připravíme marinádu; olivový olej ochutíme provensálským kořením, osolíme, opepříme, přidáme oloupané utřené stroužky česneku a vše promícháme
4. Připravenou marinádou potíráme kolečka cukety i brambor, vložíme na rozpálený gril a pečeme asi 3-5 minut, záleží na tom, jak silné jsou plátky
5. Grilované cukety i brambory při podávání ozdobíme očistěnou, na drobno nakrájenou červenou paprikou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy