Plátky cukety a vařených brambor potřené marinádou, upečené na grilu.
Ingredience:
4 ks | brambor + voda |
2 ks | cukety |
1 ks | červené papriky |
sůl | |
Na marinádu: | |
5 lžic | olivového oleje |
3 ks | stroužků česneku |
provensálské koření | |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Omyté cukety nakrájíme na centimetrová kolečka, osušíme a po obou stranách osolíme
2. Brambory uvaříme ve vroucí vodě, scedíme je a i se slupkou nakrájíme na stejná kolečka jako cukety 3. Mezitím si připravíme marinádu; olivový olej ochutíme provensálským kořením, osolíme, opepříme, přidáme oloupané utřené stroužky česneku a vše promícháme
4. Připravenou marinádou potíráme kolečka cukety i brambor, vložíme na rozpálený gril a pečeme asi 3-5 minut, záleží na tom, jak silné jsou plátky
5. Grilované cukety i brambory při podávání ozdobíme očistěnou, na drobno nakrájenou červenou paprikou.