Pomazánka ze smaženého droždí a čerstvých vajec.
Ingredience:
Na 500 g: | |
240 g | vajíček |
150 g | čerstvého droždí |
75 g | mléka |
50 g | škvařeného sádla |
50 g | cibule |
50 g | strouhanky |
20 g | pažitky |
10 g | soli |
0,5 g | pepř mletý |
Postup:
- Nadrobno nakrájenou cibuli necháme zpěnit na rozehřátém sádle, přidáme rozdrobené droždí a za stálého míchání smažíme až se odpaří veškerá uvolněná voda.
- Když je droždí lehce dorůžova osmažené, přimícháme prosátou strouhanku, spolu osmažíme, zalijeme mlékem a vydusíme až je hmota částečně sypká.
- V této fázi přidáme rozšlehaná vejce, nadrobno nakrájenou pažitku, mletý pepř a sůl.
- Vše mícháme, až se vejce srazí a vytvoří se hmota pastovité konzistence.
Foto: Naďa Indruchová