REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Domácí zmrzlina s flambovaným ovocem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Domácí zmrzlina ze šlehačky, vanilkového lusku, cukru a žloutků, servírovaná s flambovaným ovocem.


Ingredience:
Na zmrzlinu:
200 mlsmetany ke šlehání
60 gcukru krupice
3 ksžloutků
1 ksvanilkového lusku
Na flambované ovoce:
100 ghroznového vína
100 gdužiny z ananasu
100 gjahod
20 gcukru krupice
20 gmásla
50 mlvodky
1 kskiwi
1 ksbroskve
šťáva z 1/2 citronu

Postup:

1. Vanilkový lusk nařízneme, z poloviny vyškrábeme zrníčka a dáme do skleněné misky, přidáme žloutky, pak misku vložíme do horké vodní lázně, přisypeme krupicový cukr a za stálého míchání vyšleháme do husté pěny, pak necháme vychladnout
2. Žloutkovou pěnu smícháme s ušlehanou smetanou do tuha, připravený krém přendáme do kovové misky, zakryté uložíme asi na 5 hodin do mrazničky, potom zhruba každých 45 minut hmotu promícháme a nakonec ji necháme zcela ztuhnout
3. Veškeré ovoce dobře očistíme, opláchneme, osušíme, nakrájíme na menší kousky, vložíme do pánve s rozehřátým máslem, posypeme ho krupicovým cukrem, zakapeme citronovou šťávou, krátce prohřejeme, přelijeme vodkou, kterou opatrně zapálíme a ovoce krátce oflambujeme 4. Zmrzlinu rozdělíme do pohárů, ozdobíme flambovaným ovocem a ihned podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy