REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Domácí pizza s dýní, modrým sýrem a ořechy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Party chuťovka snadno a rychle. Připravte pohoštění na vaše party, například tuto tradiční sýrovou pizzu, ale obložte ji tak trochu netradičně.


Ingredience:
Na 2 pizzy potřebujete:
Na těsto:
500 ghladké mouky
250 mlvlažné vody
1 kskostka čerstvého droždí
1 lžícekrupicového cukru
1 lžíceolivového oleje
špetku soli
mouka na poprášení pracovní plochy
Na dohotovení:
1/2 ksdýně hokaido
1 hrstvlašských ořechů
500 mlkečupu Otma
200 gstrouhaného sýra cheddar
2 lžícebazalkového pesta
sýr s modrou plísní (Gorgonzola)
(med)
pepř
sůl

Postup:
  1. Droždí s cukrem rozmíchejte ve 100 ml vody.
  2. Mouku vysypte na vál, uprostřed vytvořte důlek, osolte. Vodu s droždím a cukrem vlijte do důlku a zapracujte s moukou. Až mouka vodu vstřebá, přilijte zbývající vodu i olej a pokračujte v hnětení. Vál i ruce si podle potřeby poprašte moukou. Těsto hněťte alespoň 10 minut, nebo dokud nebude pěkně pružné.
  3. Hotové těsto nechte alespoň 20 minut kynout při pokojové teplotě, musí zdvojnásobit objem.
  4. Nakonec z těsta vypracujte rukama libovolný tvar a přesuňte na plech vyložený pečícím papírem, těsto roztáhněte až do krajů plechu
  5. Dýni nakrájejte na tenčí měsíčky a 10 minut ji povařte ve vroucí vodě.
  6. Troubu si předehřejte na 250 stupňů.
  7. Kečup smíchejte v misce s pepřem a pestem.
  8. Plát hojně potřete kečupovou směsí, posypte strouhaným sýrem a klaďte na ni dýni, ořechy a rukama rozdrolte i sýr s modrou plísní.
  9. Pečte asi 10 minut, dokud nebudou okraje nazlátlé. Poté můžete i dle chuti jemně pokapat medem.
Poznámka:

Zdroj: otma.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Cold brew třikrát jinak aneb osvěžující letní drinky, které zvládnete doma

Že ještě neznáte cold brew? Za studena extrahovaná káva chutná příjemně sladce, v lednici vám vydrží déle než týden a zvládne ji připravit opravdu každý. Navíc ji můžete přizpůsobit svým vlastním chutím – stačí přidat pár zajímavých ingrediencí a osvěžující kávový drink je na světě. Jediné, co kromě kávových zrn budete potřebovat, je kvalitní mlýnek na kávu, dostatečně velká sklenice a papírový filtr.

číst dále ...

BistRAWveg: Tipy na chutné raw recepty, když člověka honí mlsná

Raw neboli syrová strava je jedním ze stylů stravování. Pokud člověka popadne chuť na sladké, je takříkajíc doma. Nepečené dorty a koláče s troškou umu a správných surovin lze zvládnout připravit v domácí kuchyni. Ve spolupráci s odborníky z BistRAWveg některé recepty a postupy odhalujeme.

číst dále ...

Ponechejte si chuť léta klidně po celou zimu

Jablka, hrušky, švestky nebo třeba broskve. V létě a na podzim máme k dispozici velké množství ovoce, které bychom si rádi „zakonzervovali“ na horší časy. Jedním ze způsobů, jak plody uchovávat a připomenout si tak vůni léta a podzimu kdykoli, je sušení. V ovoci se zachová velké množství vitamínů a svou chutí pak obohatí nespočet jídel – od nákypů, smoothie, granolu až po snídaňové kaše.

číst dále ...

10 tipů, jak si vybrat kvalitní a zdraví prospěšný olivový olej

Olivovníky a olivy se pěstují a kultivují již několik tisíciletí. Olivový olej je jedním ze základních kamenů středomořské kuchyně. Má velmi pozitivní vliv na zdraví člověka a také díky němu se obyvatelé Středomoří dožívají vyššího věku a trápí je méně nejen kardiovaskulárních nemocí. Velmi ale záleží na kvalitě oleje.

číst dále ...

Začíná sezóna moštů! Co o nich potřebujete vědět?

Máte rádi ovoce? Pak jste nejspíše propadli jedinečné chuti ovocných šťáv. Můžete si je kupovat u farmáře, v obchodech, nebo třeba i v restauracích, když toužíte po něčem zdravějším. Jak se vůbec vyrábějí? Může být základem i mražené ovoce? Je nějaký rozdíl mezi moštem, džusem a nektarem? Je zakalený mošt vadný? Na tyto a více otázek odpověděl Akademii kvality doc. Ing. Aleš Rajchl, Ph.D., vedoucí Ústavu konzervace potravin, VŠCHT Praha.

číst dále ...

Kolikrát za týden doma vlastně vaříme?

Jak často Češi doma vaří nějakou tu dobrotu? Vaříme doma každý den, nebo jen občas? Nebo snad doma uvařit nějaký ten dobrý oběd nebo večeři, na to již my Češi nemáme vůbec čas?

číst dále ...

Nové zeleninové omáčky od Araxu nejen na grilování!

Rýži, těstoviny, luštěniny, obiloviny, kuskus, ale také vločky a různé přílohové nebo polévkové směsi můžete v Česku zakoupit pod značkou ARAX. Ta si přízeň svých zákazníků získává již od roku 1997. Široký sortiment výrobků můžete zakoupit v každém supermarketu Kaufland, Globus, Penny Market, Norma, Billa, ale také v mnoha maloobchodních sítích (ROSA Market, Kubík, Brněnka, JIP…) po celé České republice.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy