Party chuťovka snadno a rychle. Připravte pohoštění na vaše party, například tuto tradiční sýrovou pizzu, ale obložte ji tak trochu netradičně.
Ingredience:
Na 2 pizzy potřebujete: | |
Na těsto: | |
500 g | hladké mouky |
250 ml | vlažné vody |
1 ks | kostka čerstvého droždí |
1 lžíce | krupicového cukru |
1 lžíce | olivového oleje |
špetku soli | |
mouka na poprášení pracovní plochy | |
Na dohotovení: | |
1/2 ks | dýně hokaido |
1 hrst | vlašských ořechů |
500 ml | kečupu Otma |
200 g | strouhaného sýra cheddar |
2 lžíce | bazalkového pesta |
sýr s modrou plísní (Gorgonzola) | |
(med) | |
pepř | |
sůl |
Postup:
- Droždí s cukrem rozmíchejte ve 100 ml vody.
- Mouku vysypte na vál, uprostřed vytvořte důlek, osolte. Vodu s droždím a cukrem vlijte do důlku a zapracujte s moukou. Až mouka vodu vstřebá, přilijte zbývající vodu i olej a pokračujte v hnětení. Vál i ruce si podle potřeby poprašte moukou. Těsto hněťte alespoň 10 minut, nebo dokud nebude pěkně pružné.
- Hotové těsto nechte alespoň 20 minut kynout při pokojové teplotě, musí zdvojnásobit objem.
- Nakonec z těsta vypracujte rukama libovolný tvar a přesuňte na plech vyložený pečícím papírem, těsto roztáhněte až do krajů plechu
- Dýni nakrájejte na tenčí měsíčky a 10 minut ji povařte ve vroucí vodě.
- Troubu si předehřejte na 250 stupňů.
- Kečup smíchejte v misce s pepřem a pestem.
- Plát hojně potřete kečupovou směsí, posypte strouhaným sýrem a klaďte na ni dýni, ořechy a rukama rozdrolte i sýr s modrou plísní.
- Pečte asi 10 minut, dokud nebudou okraje nazlátlé. Poté můžete i dle chuti jemně pokapat medem.
Zdroj: otma.cz