REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Domácí kompot

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Chvíli povařené měsíčky jablek a hrušek spolu s cukrem, citrónovou šťávou a kořením, podávané vychlazené.


Ingredience:
4 ksvelká jablka
1-2 kshrušky
1 kscitrónu
1 kssvítek skořice
2 lžícečerstvého nebo mraženého rybízu
1 lžícekrupicového cukru
1 lžícevanilkového cukru
několik hřebíčků
voda

Postup:

1. Jablka a hrušky omyjeme pod studenou tekoucí vodou, necháme okapat, pak je zbavíme jadřinců a nakrájíme na měsíčky
2. Připravené ovoce dáme do hrnce, zalijeme studenou vodou tak, aby bylo úplně potopené a přidáme šťávu z citrónu, oba cukry, koření a pár plátků citrónové kůry
3. Vše přivedeme k varu a vaříme chvíli, tak 2 minuty, aby nám ovoce zesklovatělo, ale nerozvařilo se
4. Odstavíme ze zdroje tepla a necháme nejlépe přes noc vychladit
5. Před podáváním přidáme do kompotu i kuličky rybízu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy